Híreink

Új kibővített üzem a Rosenbauer AG-nál

2009. április 06.

Ünnepélyes külsőségek között április 3-án nyitották meg az ausztriai Neidlingben a Rosenbauer International AG. második osztrák gyárát. A St. Pölten melletti településen 2007-ben indult építkezés eredményeként a cég gyártókapacitása 50%-al emelkedett. A hírek szerint csak ebben az üzemben 220 tűzoltójármű készült az elmúlt évben.


Az üzem területét a fejlesztés során megkétszerezték. A mintegy 5 millió Euróba kerülő fejlesztési program 2007 óta zajlik és jövőre még egy korszerű festőüzem létesítését tervezik, ahol az új technológia környezetbarát megoldást, az emisszió jelentős csökkentését teszi lehetővé.
 
A 2100 m2 alapterülettel bővített üzem a Rosenbauer 11 tonnáig terjedő kompakt járműveinek kompetencia központja, ahonnan az európai tűzoltóságokat látják el új járművekkel.
Ez a niedlingi üzem az elmúlt időszakban modern gyártó bázissá fejlődött. 2005-ről itt gyártják a CompaktLine járműgenerációt, amelynek sikerére jellemző, hogy 2008-ban a 135 dolgozó 220 járművet gyártott.
 
Az üzem egyben az Alsó-Ausztriai tűzoltóságok javítószervizeként is működik, ahol egy 240 négyzetméteres műhely és két mobil szerviz kocsi szolgálja a működő tűzoltóságok járműtechnikáját.

Vissza

Ezt a hírt eddig 2482 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek: