Híreink

A+A 2009 - kiállítás Düsseldorfban

2009. április 27.

A világ egyik legjelentősebb szakvásárának szervezői már gőzerővel szervezik a kétévente esedékes A+A kiállítást. A 2009. november 3-6. közötti vásár az év szakmai csúcstalálkozója az egyéni védőfelszerelések, a munkahelyi biztonság és a foglalkozás-egészségügy területén, ahol a témakörben jelentős kongresszust is tartanak.


Jelentősen bővül az online szolgáltatások köre
 
Gőzerővel folynak már ma is a düsseldorfi A+A 2009, az egyéni védőeszközök, a munkahelyi biztonság és a foglalkozás-egészségügy idei nemzetközi csúcstalálkozójának előkészületei. A kiállítók a http://www.AplusA-online.de címen jelentkezhetnek.
Az előző, 2007-es A+A több mint 1400 kiállítójának (amikor 55.000 szakmai látogató járt Düsseldorfban) rendkívül gyors és egyszerű a jelentkezési lap kitöltése, hiszen a két évvel ezelőtt használt online azonosítójukkal és jelszavukkal léphetnek be az A+A kiállítói portáljára, ahol áttekinthető formában megtalálják a korábbi A+A részvételük valamennyi fontos adatát és tudnivalóját. „Ezeket az adatokat akár át lehet venni az A+A 2009-es jelentkezési űrlapjára, majd igény szerinti változtatásokkal online el is juttathatják a szervezőkhöz” - ismertette Marianne Ingenhoven projektigazgató a leegyszerűsített folyamatot. A szakvásár csarnokkiosztása a kínálati csoportok szerinti tagolásban 2009 februárjában kezdődik.
 
Az A+A tematikus kínálatának három fő csoportja a következő:
 
·        Egyéni védelem (többek között az A+A olyan klasszikus témáival, mint az egyéni védőfelszerelések, a vállalati formaruha, a biztonságos eszközök és berendezések),
 
·        Foglalkozás-egészségügy (pl. munka-, környezet- és utazási egészségügy, megelőzés, munkahelyek kialakítása/ergonómia),
 
·        Üzemi biztonság (többek között a tűzvédelem, az üzemi környezetvédelem/az ENVITEC kiemelt témakörével, mérés- és szabályozástechnika).
 
Az A+A második pillérét – a szakvásár mellett – a 31. A+A kongresszus képezi. A Basi, a Német Szövetségi Munkabiztonsági és Foglalkozás-egészségügyi Munkaközösség Egyesület szervezésében megvalósuló kongresszus vezértémája 2009-ben az „Innováció a biztonságos és egészséges vállalatokért”, és a kongresszust idén is gazdagítja a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO), valamint az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség (OSHA) nemzetközi konferenciasorozata. A program számos részét német-angol szinkrontolmácsolással biztosítják. Az A+A kongresszusra már lehet küldeni az előadás-vázlatokat a http://www.basi.de címre.
 
Az A+A a világ legnagyobb szakvására a munkahelyi biztonság és a foglalkozás-egészségügy területén, egyben pedig a legnagyobb európai tájékozódási és vitafórum ebben a témakörben. A seregszemlét kétévente rendezik Düsseldorfban. A nonprofit szervezeteket a „Biztonság + egészség találkozó”-n találjuk meg a szakvásáron, rajtuk kívül pedig a különböző iparágak vállalatai nyújtanak szemléletes példákat a munkavédelmi és biztonságtechnikai koncepciók színvonalas gyakorlati megvalósítására. Az A+A 2009 alkalmából ismét kiemelt hangsúlyt fektetnek az ergonómia és az egészséges irodai munkavégzés témájának az „Iroda mint sikertényező” különbemutató keretében.
 
A divatos forma és a funkcionális kialakítás nem zárja ki egymást, sőt együtt is járhat – erre szolgál tanúbizonysággal az „A+A divatbemutató”, amely a kiállítók standjain megtekinthető változatos árukínálat mellett tovább nyomatékosítja az A+A vezető szerepét a munkavédelmi és vállalati formaruházat területén.
 
Az A+A 2009 alkalmából a legkorszerűbb megoldásokat kínálja az A+A internetes portálja is. A kiállítói adatbázis optimalizálása a vállalatok és termékeik még gyorsabb felkutatását teszi lehetővé, sőt a kéziszámítógépek és okostelefonok felhasználói is gyorsan hozzáférhetnek útközben a http://www.AplusA-online.de oldal tartalmához, ugyanis az A+A 2009 kezdetére még idejekorán hozzáférhető lesz a „kisokosok” számára a portál kisebb készülékekre optimalizált változata.
 
A legfontosabb tudnivalók az A+A 2009 szakvásárról
 
 
A rendezvény hivatalos címe
 
 
 
 
A+A 2009
Az egyéni védőfelszerelések, munkahelyi biztonság
és foglalkozás-egészségügy
 
kongresszussal egybekötött nemzetközi szakvására
 
 
A rendezvény helyszíne
 
 
 
 
 
 
Düsseldorf, vásárváros
a 3-astól 10-esig terjedő vásárcsarnokokban,
a szabadterületen és a
CCD Congress Center Düsseldorf
kongresszusi központban
 
 
Vásáridőpont
2009. november 3-6.
 
Internet
 
 
Időtartam és nyitva tartás
Időtartama: 2009. november 3-6
Nyitva tartás: 09.00 és 18.00 óra között
 
Belépőjegyek és katalógus
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Az Online shop-ban (2009 szeptemberétől)
napijegy: 20 €
napijegy diákoknak: 13 €

A helyszíni pénztárban
napijegy: 25 €
napijegy diákoknak: 13 €
 
katalógus: 17 €
 
 
Rendező
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Messe Düsseldorf GmbH
Stockumer Kirchstrasse 61
D - 40474 Düsseldorf

Postacím:
Postfach 10 10 06
D - 40001 Düsseldorf

telefon: +49-211-45 60-01
információs telefon: +49-211-45 60-900
fax: +49-211-45 60-668
honlap:
http://www.messe-duesseldorf.de
e-mail:
infoservice@messe-duesseldorf.de 
 
Szakmai védnökök
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BASI Bundesarbeitsgemeinschaft für Sicherheit und
Gesundheit bei der Arbeit német Szövetségi Munkabiztonsági sé Foglalkozás-egészségügyi Munkaközösség egyesület
Alte Heerstraße 111
D - 53754 Sankt Augustin
Németország
 
tel.: +49-2241-2316 000
fax: +49-2241-2316 111
 
Magyarországi Képviselet
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BD-Expo Kft
1016 Budapest
Naphegy tér 8.
 
Tel.: 1/346-0273
Fax: 1/346-0274
 
 
 

Vissza

Ezt a hírt eddig 2423 látogató olvasta.