Híreink

Rendhagyó konferencia az OTSZ-ről Balatonföldváron

2009. május 14.

Az OKF által 2009. május 13. - június 5. közötti időszakra az OTSZ témakörében meghirdetett 4 tűzvédelmi konferencia tegnapi első napjának tapasztalatai alapján igazi szakmai párbeszéd alakult ki a különböző szinten dolgozó szakhatósági és szakértői résztvevők között.


Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Megelőzési és Piacfelügyeleti Főosztály (OKF MPFO) konferenciájának témája a 9/2008. (II. 22.) ÖTM rendelettel közzé tett Országos Tűzvédelmi Szabályzat (OTSZ) megjelenése óta eltelt időszakban szerzett tapasztalatok szakmai körben történő megvitatása.
 
Az első konferenciát az OKF MPFO főosztályvezetője Csuba Bendegúz tűzoltó ezredes Úr nyitotta meg, ezzel a hivatalos rész véget is ért. A jelentkezett résztvevők valamennyien megjelentek, akik a hivatásos tűzoltók, tűzvédelmi szakértők és tervezők köréből kerültek ki. A konferencia sajátossága, hogy nincsenek előadások, előadók és szünetet igénylő résztvevők. Viszont vannak problémafelvetések, heves szakmai viták, érvek-ellenérvek sorozata, gyakorlati példák, újdonságok felfedezése a már közel egy éve hatályos OTSZ-ben. Ezen túlmenően elhangzanak a jogi szabályozással és a jogalkalmazással kapcsolatos javaslatok, kritikák a szakhatóságok képviselői és a szakértők oldaláról egyaránt. Az első napon a balatonföldvári Hotel Jogar előadótermén kívül az aula területén is a tűzvédelem volt a téma, mivel a párbeszédek szüneteiben is folytatódott a szakmai eszmecsere.
 
Az első nap után bátran kijelenthetjük, hogy a megszokottól eltérő kezdeményezés beváltja a hozzá fűzött reményeket, ugyanis remek alkalmat teremt a tűzoltók és az ügyfelek közötti kötetlen és „következmények nélküli” kommunikációra, az érvek ütköztetésére és az esetleges véleménykülönbségek, téves hatósági- és szakértői gyakorlatok feloldására.
 
Aki szeretne bepillantást nyerni a várható szabályozásba, részesülni a szakmai tanácskozásban és azt követően a hotel kényelmi szolgáltatásaiban (szauna, jakuzzi), annak még lehetősége van tájékozódni és jelentkezni az alábbi internetes oldalon:
 


Vissza

Ezt a hírt eddig 1825 látogató olvasta.