Híreink

Oroszország a világ egyik legnagyobb tűzoltó piaca

2010. július 21.

Ennek megállapításához persze nem kell nagy talentum. A tűzoltási felszereléseket gyártó cégek ebből az egyszerű tényből kiindulva kezdtek kooperációs tárgyalásokat Orosz cégekkel. Mint már jeleztük az idei Interschutz kiállítás egyik érdekessége a gépezetes tolólétráiról világszerte ismert METZ cég együttműködése volt az orosz Kamazzal. A Rosenbauer és a Magirus is nyomul ezen a területen.


Az orosz tűzvédelmi technika megújítását célzó programba történő bekapcsolódásnál, mint hírlik, nagy a tolongás. A legújabb fejlesztésű METZ létraszerkezetet például Kamaz alvázon állították ki a szabadtéri kiállítási részén. Ezeket a hazánkban is ismert, továbbfejlesztett L32-es típus bázisára épült modelleket a legmodernebb CAN-Bus vezérléssel, elektronikus felügyelettel és biztosítással és képernyővel, vezérlő jojtickkal látták el. A felépítményt az orosz piac igényei szerint alakították ki.
 
Természetesen a helyi tűzoltóságok alapjárműveinek korszerűsítése az elsődleges prioritás, amelyben a Zil és a Kamaz cégekkel működik együtt a Rosenbauer. Ezekre az alvázakra 2009-ben már 28 jármű felépítményt szereltek és állítottak szolgálatba az orosz tűzoltóságokon. Az idei évben már 150 gépjárműfecskendő közös legyártása a cég.

Vissza

Ezt a hírt eddig 1180 látogató olvasta.