Híreink

Hernyótalpas manipulátor a nehéz felszerelések szállítására

2010. július 19.

A Rosenbauer mérnökei láthatóan együttgondolkodnak a tűzoltókkal. A 2010 évi Interschutzon sziporkáztak az ötletek. Az egyik ilyen újdonság, a gépjárműfecskendőre málházott, nehéz felszerelések szállítására kifejlesztett hernyótalpas manipulátor.


Mondhatnánk, hogy satnyulunk, mert régen sokkal nehezebb felszereléseket kellett nagyobb távolságokra kézzel szállítani, de a gyorsaság, a hatékonyság egyre feszítőbb követelmény.
 
A nehéz felszerelések biztonságos szállítása érdekében a Rosenbauernél egy új hernyótalpas manipulátort fejlesztettek ki. Ezzel például egy FOX kismotorfecskendő a teljes szívó- és nyomóoldali felszerelésével vagy egy RS 14-es típusú áramfejlesztő szállítható, akár rossz terepviszonyok között is.
 
A fejlesztés során azok a járművek, amelyek ilyen hernyótalpas manipulátorral vannak ellátva, egy úgynevezett rakodófallal rendelkeznek. Ez megkönnyíti (műszaki mentők, konténeres járművek) a felszerelések be- és kirakódását. A létrák, kismotorfecskendők és más nehéz felszerelések számára hidraulikus emelőrendszerek állnak rendelkezésre. (COMTORT tip.)

Vissza

Ezt a hírt eddig 1229 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek: