Híreink

Propán-bután töltő és tároló üzemek tűzvédelmi tervei

2010. augusztus 12.

A Magyar Közlöny 128. számában megjelent a nemzeti fejlesztési miniszter 8/2010. (VIII. 6.) NFM rendelete a propán-bután töltő- és tároló üzemek Biztonsági Szabályzatáról, mely a kihirdetést követő 30. napon lép hatályba. Ennek megfelelően szeptember 6-tól tűzvédelmi szakértő által készített tűzvédelmi tervvel kell rendelkeznie az üzemnek.


Emellett a rendelet számos tűzvédelmi kérdést is szabályoz. Talán legfontosabbként a Rendelet 7. § (1) bekezdése rögzíti, hogy:
 „a töltötelepnek tűzvédelmi szakértő által készített tűzvédelmi tervvel kell rendelkezni, amely meghatározza a szükséges tűzvédelmi eszközöket, az oltóvíz mennyiségét, az alkalmazott oltó eszközök helyét és számát.”
A Rendelet 53. § (1) bekezdése értelmében a töltőtelepről térképet kell készíteni, továbbá a (4) bekezdés kimondja, hogy:
„az üzemeltető a töltőtelepről készített térképet, illetve annak módosításait az elkészítést követő 30 napon belül köteles az illetékes tűzoltóság részére megküldeni.”
Ha az üzem másik tűzoltóság működési területén van, célszerű a töltőtelepekről beérkezett térképek másolatát a működési terület szerinti tűzoltóságra is megküldeni.

Vissza

Ezt a hírt eddig 1107 látogató olvasta.