Híreink

A rotterdami kikötő területén lévő tartálypark egyik tartályának úszótető megbillenése a kronológia szerint - gyakorlati megközelítésben

2010. szeptember 02.

Olaj- és vegyipari tűzoltóságok 5. nemzetközi konferenciája 17.részHogyan kezdődött a szóban forgó káresemény? A dátum 2008. október 31-e, az időpont reggel fél 9. Riasztást kaptunk: úszótető van süllyedőben egy olajfinomító komplexum egyik tartályánál. A riasztás pillanatában nem tudtuk az esemény a súlyosságát, összetettségét, nem tudtuk, hogy mekkora tartályról van szó, tehát egy szelídebb megközelítést vettük alapul. Rotterdamban egy ipari tűzoltó egység és egy ügyeletes tiszt vonul ilyenkor. Rövidesen - 10 percen belül - megerősítettük, hogy valóban süllyed a tartálytető. A tartályban nafta, egy igen gyúlékony, lobbanékony anyag volt. A tartály 31 méter magas és 20 méter átmérőjű volt, ami nagyjából 400 négyzetméternyi akadálytalanul a környezetbe lépő veszélyt jelentett. Műveleti vezetőként döntöttem, hogy további egységeket kell a helyszínre vezényelnünk. 10 köbméter habképzőt rendeltem még ki.


A rotterdami kikötő területén lévő tartálypark egyik tartályának úszótető megbillenése a kronológia szerint - gyakorlati megközelítésben (Tanulmány)
Előadás(PPT), Video

Vissza

Ezt a hírt eddig 1190 látogató olvasta.


Kapcsolódó információk:

 Hírek: