Híreink

Az INDUSTRIAUTOMATION-2012 Nemzetközi gépgyártás és ipari automatizálási szakkiállítás

2011. február 04.

Az INDUSTRIAUTOMATION -2012 Nemzetközi gépgyártás és ipari automatizálási szakkiállítás az innovatív technológiák és rendszerek valamint automatizálási problémamegoldások fóruma. Ezen a szakkiállításon a biztonságtechnika, a gépek és készülékek robbanás elleni védelme, az ipari üzemek és létesítmények villámvédelme, tűz- és a robbanás elleni védelme, a katasztrófa megelőzés és elhárítás is terítékre kerül.


 A tervek szerint 2012 tavaszán, az Ipar Napjai keretében mutatkozik be első alkalommal teljes egészben az új struktúrára épülő INDUSTRIAUTOMATION Nemzetközi gépgyártás és ipari automatizálási szakkiállítás, mely az egymással szoros kapcsolatban álló ipari automatizálási ágazatokat, valamint az ipari automatizálási minden területén kulcstechnológia szerepét betöltő ipari elektronika és kommunikációtechnika szakterületeit mutatja be komplex összefüggésében és teljes keresztmetszetében.
 
Az ELECTROcom nemzetközi elektrotechnikai és ipari elektronikai szakkiállítás, az INDUSTRIAUTOMATION -2012szakkiállítás zászlóshajója, teljes egészében átdolgozott termékkínálatával már a 2011-es Ipar Napjai keretében megújult formában várja a látogatókat
 
Tény, hogy az ipari elektronika és elektrotechnika napjainkban teljesen más képet mutat, mint néhány évvel ezelőtt. Szinte alig van még egy olyan szakterület, ahol ilyen rövid idő alatt ekkora változások történtek, s e változások erőteljesen érintik az ipar minden egyes területét. Az elektronika új kutatási-fejlesztési eredményeinek a mérés-, vezérlés- és irányítástechnikai rendszerekbe történő erőteljes integrálásával egyre korszerűbb berendezések és irányítási rendszerek segítik a gyártási és termelési folyamatok automatizálását az ipar minden szegmensében, valamint az ipari környezetvédelem és biztonságtechnika területén is.
 
Az ELECTROcom elektrotechnikai és ipari elektronikai szakkiállítás súlyponti helyet foglal el az INDUSTRIAUTOMATION nemzetközi gépgyártás és ipari automatizálási szakkiállítás struktúrájában, mivel egy olyan komplex szakterületet fog egybe, melyben az ipari automatizálás minden területén kulcstechnológia szerepét betöltő elektrotechnika, ipari elektronika, kommunikációtechnika és nem utolsó sorban az ipari épületautomatizálás mutatkozik be. Az ELECTROcom szakkiállítás tehát egy összekötő kapocs valamennyi automatizálási szegmens között.
Az ELECTROcom szakkiállítás keretében, önálló szakmai csoportban mutatkozik be az elektrotechnika, valamint az ipari épületautomatizálás, az Industrial Building Automation. Mindkettő igen szoros kapcsolatban áll a gyártás- és folyamatautomatizálással, hiszen az automatizált termelési munkafolyamatokat csak olyan korszerű és a megfelelő biztonságot kielégítő üzemekben és létesítményekben lehet megvalósítani, ahol jelen van az intelligens buszrendszerekre, robbanásvédett elektronikai komponensekre és korszerű elektrotechnikai rendszerekre épülő épületautomatizálás és installációs technika, valamint villamos energiaellátó hálózat és rendszer. A szakmai trendek irányai szerint a gyártás- és folyamatautomatizálás, valamint az ipari épületek és létesítmények automatizálása között fennálló szakmai kapcsolat a jövőben még szorosabbá válik, egyre nő az igény a komplex gyártási- és termelési folyamatok, valamint az ipari épületek és létesítmények automatizálási hálózati rendszerei iránt.
Az ELECTROcom szakkiállítás keretében ismerhetik meg a szakmai érdeklődők a gyártásautomatizáláshoz kapcsolódó digitális gyártás és a termelési folyamatirányítás információtechnikai alapú innovatív megoldásait, az ipari szoftver- és az ipari kommunikációs megoldások teljes spektrumát. A MICROTECH tematikában mutatkoznak be különböző iparágak (az autóipartól a vegyiparig, a gépgyártástól a gyógyszerészeti technikákig) felhasználóinak a mikrotechnológia és a nanotechnológia, a mikroszenzorok, valamint a lézertechnológia gyártói és forgalmazói. A DIGITAL FACTORY tematika egyesíti a gyártmánytervezés (PLM- Product Lifecycle Management), a CAE, a gyártás- és szereléshelyes tervezés (DFMA), a folyamat és gyártástervezés (CAD/CAM/CAPP), a termelésinformatika, az ipari kommunikáció innovációit, a gyártás és folyamatirányítás IT alapú megoldásait és szolgáltatásait. A SENSOREX fogja egybea szenzorika, valamint az ipari képfeldolgozás és azonosítástechnika igen sokrétű és széles körben alkalmazott rendszer- és termékkínálatát. Az egyre nagyobb teret hódító, a gépészetet, az elektronikát és az informatikát magába ötvöző mechatronika szakterület MECHATRONIC névvel mutatkozik be. A hajtás- és szabályozástechnika széles termék- és rendszerkínálatát egyesíti a DRIVE&CONTROL csoport. Szinte nincs olyan termelési munkafolyamat a gyártástechnikában vagy az ipari eljárástechnikában, ahol ne találkoznánk a megfigyelő, kezelő és kijelző, ún. HMI - rendszerekkel. Az ipari kommunikáció, a wireless technológiák és a terepi buszrendszerek szinte mindenütt meghatározó szerepet töltenek be a hajtástechnikától a biztonságtechnikáig.
 
Az ipari elektronika és kommunikációtechnika széles spektrumában napjainkban kiemelt helyet kap az orvosi elektronika és informatika. Ennek a hazai és nemzetközi viszonylatban egyaránt intenzíven erősödő és gyors léptekkel fejlődő, - az endoszkópoktól a mikroszkópián át az ultrahang rendszerekig, a mágnesen rezonanciás orvosi képalkotástól az automatikus és hordozható orvosi műszer- és kórházi készülékgyártásig - igen széles szakterületnek nyújt bemutatkozási lehetőséget és innovációs platformot a MEDELECTRO kiemelt témacsoport, az ELECTROcom keretében.
 
Az INDUSTRY FACTORY gyártásautomatizálás kiállítás keretében mutatkoznak be a klasszikus gépipari gyártási technológiák kiállítói, kiemelt szakmai csoportokban.
A szerszámgépek, a gépgyártás-technológia és fémmegmunkálás platformja a MACH-TECH, a szerszámgyártás a TOOL-TECH, a hegesztéstechnika a WELDTECH, a gép-, mezőgép és járműgyártó beszállítóipar a SUBCON+ szakmai csoportban mutatkozik be.
 
A MACH-TECH Nemzetközi gépgyártás-technológiai és hegesztéstechnikai szakkiállítás napjainkban a gépipar és hegesztéstechnika első számú szakmai fóruma a régióban, a gépipar fellegváraként tarják számon. Ez a szakterület továbbra is meghatározó helyet foglal el az új INDUSTRIAUTOMATION INDUSTRY FACTORY struktúrájában, és kibővített, megújuló termékkínálatával továbbra is a szerszámgépipar, gépgyártás-technológia, ipari berendezés- és készülékgyártás, megmunkálás, alakítás nemzetközi seregszemléje marad.
A MACH-TECH mellett tovább erősíti szerepét szakmai kínálaton belül a WELDTECH hegesztéstechnikai tematika, valamint a SUBCON+, a gép-, mezőgép- és járműgyártás beszállítói szakterület kiállítói csoport. A gyártásautomatizálási szegmens tematikájában kiemelt helyet kap az ipari robotika és a gyártórendszerek (FMS/FMC), szereléstechnika, a korszerű karbantartás és diagnosztika, és az úrahasznosítás (recycling) az alkatrész részegységek felújítása (reconditioning), a minőségbiztosítás (QA) valamint az egyes specifikus szakterületekhez kapcsolódó legújabb kutatás-fejlesztési eredmények bemutatása (K+F Innováció).
 
Az INDUSTRY PROCESS folyamatautomatizálási kiállításon a CHEM-TECH szakmai kiállítói csoport fogja össze a vegyi- és gyógyszeripar, valamint a petrolkémiai eljárástechnikai berendezéseit és rendszereit, és ebben a kiállítási szegmensben teljes képet kapnak a szakmai látogatók a hazai húzóágazatok közé tartozó vegyipar, gyógyszeripar, olaj ipar, valamint a papíripar vagy a víz- és szennyvízkezelés feldolgozási és eljárási technológiáiról, innovatív eszközeiről és kutatás-fejlesztési eredményeiről.   A biotechnológia fokozatosan integrálódik a feldolgozóipar valamennyi ágazatába, a környezetbarát technológiafejlesztés a bioinformatika révén új innovációs irányokba vezet el a vegyi és gyógyszeripartól az élelmiszeriparig. Ezt az intenzíven fejlődő szakmai ágazatot fogja össze a BIOTECH kiállítóicsoport.
Ha a kémiai iparágakat, a gyógyszeripart és petrolkémiát együtt tekintjük, ez a folyamatautomatizálási piac mintegy háromnegyedét teszi ki. Ez a szám szemléletesen érzékelteti a ProcessAutomation jelentőségét az eljárástechnikai és folyamatautomatizálási szakemberek számára. A PLAST&RUBBER a műanyag- és
gumiipari gyártási technológiák és innovatív termékek (tömítések és szigetelő- és ragasztó anyagok) igen széleskörű kínálatát fogja össze, a FLUIDVac a szivattyúk, a kompresszorok, a szelepek, szűrők, egyéb termikus gépészeti berendezések, és szerelvények széles kínálatát a mutatja be.
 
Az ipari automatizálás minden szegmensében kiemelt helyet foglal el a biztonságtechnika, a környezetvédelem, az energetika és a logisztika.
 
A biztonságtechnika, a személyi biztonságvédelem, a berendezés-biztonságtechnika, a gépek és készülékek robbanás elleni védelme, az ipari üzemek és létesítmények villámvédelme, tűz- és a robbanás elleni védelme, a katasztrófa megelőzés és elhárítás, valamint az ipari környezetvédelem valamennyi ipari ágazat, az ipari gyártás és folyamatautomatizálás, a vegyipari eljárástechnika és az ipari épület és létesítmény automatizálás mindig aktuális témája.
 
Az ipari eljárástechnikában, a termelési folyamatok automatizálásában az ipari környezetvédelem tekintetében súlyponti kérdés a víz- és szennyvízkezelés és hulladékhasznosítás.
 
Az ipari energetika és energiagazdálkodás mind a három automatizálási szegmenst egyaránt érintő szakterület, mindenütt elsőrendű követelmény az alapvető energiahordozók (víz, gáz, villanyáram) hatékony felhasználását elősegítő innovatív rendszermegoldások alkalmazása, fókuszban az energiahatékonysággal.
 
A gyártás és folyamatautomatizálás különböző gyártási és termelési munkafolyamatok összessége, és minden egyes termelési láncnak lényeges eleme a logisztika. Ez a szakterület kiemelt helyet foglal el az ipar területén, egyre nagyobb jelentőséggel bír a gyártástechnológiában.
A témakört tekintve hangsúlyozott szerepet kap a kommunikációtechnika, a logisztikai irányítási rendszerek, a raktározás-technika gépesítése és automatizálása, a csomagolástechnika, az azonosító és jelölőrendszerek, a gyűjtő- és szétosztó (komissiózó) rendszerek.
 
Új trendek, innovatív rendszerek és megoldások az ipari gyártás- és folyamatautomatizálásban, aktuális tendenciák az elektrotechnika, az ipari elektronika és kommunikációtechnika, valamint az ipari épületautomatizálás területén. Így summázható röviden az INDUSTRIAUTOMATION-2012 nemzetközi gépgyártás és ipari automatizálási szakkiállítás és a vele párhuzamosan megrendezésre kerülő kísérő szakmai rendezvények - fórumok, pódiumbeszélgetések és szakmai konferenciák témaköre. 

Vissza

Ezt a hírt eddig 1589 látogató olvasta.