Híreink

Az új Rosenbauer AT - az új generáció

2011. február 15.

Az AT több mint 15 éve fogalom a tűzoltójármű-technikában. Az első generáció 1984-ben lépett szolgálatba, s azóta több mint 2000 példány követte a világ minden táján. 2010-ben az Interschutzon megjelent az új generáció, amelyet a jövő tűzoltó gépjárműveként jellemeznek, s az új járművet bemutató imázsfilmre bukkantunk a youtube-on.


 Tűzoltó járműcsalád
 
A Rosenbauer az Interschutz kiállítás 5000 m2-es megastandján a fő helyet a megújult AT felépítményű járműcsaládjának szentelte. A kiállított járműveket hatalmas érdeklődés kísérte, ami nem csoda, mert a koncepcionális újítások mellett apró megoldások egész sorát fedezhette fel a figyelmes érdeklődő.
Új felépítményrendszer, teljesen automatizált szivattyúrendszer, modern világítástechnika minden egymásra épülve és rendszert alkotva a beavatkozókat szolgálja. Minden rendszer vezérlése egy CAN-Bus rendszerű képernyőn történik.
 
 
Az új AT széria lefedi a 10-20 tonnás un. kommunális járműcsalád teljes palettáját, amely típusonként is többféle kombinációt tartalmaz. (A 2300 mm-es járműszélesség, két felépítmény-szélességgel és három felépítmény-magassággal kombinálható.)
 
Az alapspecifikációban kialakított változata – 213 kW (290 LE) Euro 5-ös motorral ellátott MAN – az un. HLF (műszaki mentési és tartályos oltójármű).
  • A 2400 literes víztartályról az oltási teljesítmény 3500 l/perc 8 bar nyomásnál.
  • A DIGIMATIC habbekeverővel 22 l/perc, a Conti CAFS 30-al 3000 l/perc teljesítménnyel.
  • A habtartály 200 literes.

Vissza

Ezt a hírt eddig 1496 látogató olvasta.