Híreink

Konferencia program a Construmán - 2011. április 5. és 10. között

2011. február 14.

A Construma, a Hungarotherm, a Lakberendezés+Design és az Ökotech szakkiállításokat együttesen rendezik meg 2011. április 5. és 10. között. A 2010. évi, Hungarotherm és Ökotech nélkül megrendezett Construma látogatószáma is megközelítette a 60 ezret. Az idei évben gazdag konferencia program is csatlakozik a kiállításhoz, ahol számos a szakterületünket érintő téma kerül terítékre, többek között tűzvédelmi konferencia is.


 A témák sokszínűsége megjelenik a szakmai kísérőrendezvények gazdag kínálatában is.

Április 5-ét Önkormányzati Napként hirdetik meg a szervezők. Ekkor kiemelten számítanak az önkormányzati ingatlanok fenntartásáért, felújításáért, az energiagazdálkodásért és a városfejlesztésért felelős szakemberek és döntéshozók részvételére. Ezen a napon tartják a Magyar Urbanisztikai Társaság szakmai konferenciáját, de például a kertépítők szakmai szövetsége által szervezett konferenciát is a „zöld város” (Green City)-koncepcióról.
 
Április 6. lesz a Villamos Nap, április 7. az Épületgépészek Napja, április 8. a Tetőfedők Napja (a Év Tetője Nívódíj Pályázat immár hagyományos eredményhirdetésével), április 9. a Víz Napja, április 10. pedig a Passzívház Nap.
A konferenciaprogramok tervezetéből már most látszik, hogy nem minden rendezvény kötődik szorosan egy-egy nap fő témájához; bizonyos rendezvények pedig a legszélesebb kör érdeklődésére is számot tarthatnak. Minden bizonnyal ezek közé kell számítanunk az építésügy stratégiai kérdéseit középpontba állító VI. Magyarországi Építésgazdasági Fórumot, melyet a Magyar Építőanyag-ipari Szövetség és a Magyar Építész Kamara szervez.
 
Ugyancsak egyértelműen kitűnik a konferenciaprogram-tervezetből, hogy a környezetkímélő, energiatakarékos megoldások kiemelt figyelmet kapnak ebben az esztendőben is. Április 5-én a Mapasz Passzívház Építészeti és Kivitelezői Napja és az Aluta által szervezett, Energiahatékonyság és környezettudatosság a gyakorlatban című konferencia; április 6-án a hőszigetelés legaktuálisabb kérdéseivel foglalkozó MEPS-rendezvény, valamint a Mivel, hogyan, mennyiért világítsunk? című konferencia; április 7-én az ÉMI energiatanúsítás témájú előadásai sorolhatók ide többek között; április 8-án pedig a Makész szervezésében kerül sor arra a rendezvényre, amely az Épületeink optimális energiafelhasználásához szükséges építészeti és gépészeti szempontok címet viseli.

A konferencia programja PDF formátumban.
 

Vissza

Ezt a hírt eddig 1420 látogató olvasta.