Híreink

Indul a tűzvédelmi tervezési szakmérnöki képzés a Budapesti Műszaki Egyetemen

2011. március 16.

Korábban tájékoztattuk a szakmai közvéleményt az új képzés megindításáról, amelyre a várakozásokon felüli számban jelentkeztek, így 2011. március 18-tól megindul a tűzvédelmi tervezési szakmérnöki képzés. Az új képzési formában kifejezetten az épülettervezéshez szükséges tűzvédelmi ismereteket oktatják, új, Magyarországon korábban nem létező tantárgyak bevezetésével.


 A Védelem Online a képzést bemutató hírét eddig 419-en olvasták, ebben jeleztük, hogy a hazai tűzvédelmi szakmában meghatározó oktatógárdával a BME Épületgépészeti és Épületenergetikai Tanszéke valamint Épületszerkezettani Tanszéke Tűzvédelmi tervezési szakmérnöki képzést indít.
 
A március 18-án induló tűzvédelmi tervezési szakmérnöki képzésre a célul kitűzött 25 helyett közel 40 fő adta be jelentkezését. A képzést megkezdők között építészek, építőmérnökök, gépészmérnökök, villamosmérnökök, tűzvédelmi mérnökök mellett biztonságtechnikai mérnökök és vegyészmérnök is található.
Többek között az ÉMI munkatársai is szép számmal részt vesznek a képzésen. A tűzvédelmi tudományos osztály mellett a tartószerkezeti és az épületszerkezeti osztály is képviselteti magát.

Vissza

Ezt a hírt eddig 1405 látogató olvasta.