Híreink

FireDos: habbekeverés felsőfokon

2022. április 11. 07:30

A német családi vállalkozásként indult FireDos GmbH, amely a habbekeverők gyártására és fejlesztésére specializálódott, komoly változásokon ment keresztül az utóbbi években. Kimagasló minőség és szaktudás jellemzi a termékeit, melyeket több mint 50 országban értékesítenek, és a helyi igények szerint alakítanak, hiszen nincs két egyforma ügyfél és megbízás.


Cégtörténet

A FireDos GmbH cég elődje 1979-ben indult ipari adagolórendszerek értékesítésével. 1994-ben mutatták be az első habbekeverőt tűzoltóságok számára, 1995-ben pedig már az első beépített habbekeverő rendszer került átadásra. A kétezres évek elején az új, wölfersheimi cégközpont, a bevezetett ISO 9001 és 140001 irányítási rendszerek, valamint a VdS szervezettel történő szoros együttműködés újabb és újabb termékek fejlesztését tette lehetővé. Ezt követte 2008-ban az első Factory Mutual (FM) minősített termék piacra kerülése. 2013 végén a piaci helyzetet kihasználva új irányvonalként vízágyúk fejlesztésébe kezdtek, és megalkották a FireDos M sorozatú vízágyúkat, melyeket habbekeverőikhez hasonlóan, 100%-ban saját maguk gyártanak. A hesseni Wölfersheimban található központban, illetve a német- és lengyelországi gyártóegységekben mintegy 80 főt foglalkoztatnak. Mára ipari létesítményekben és hivatásos-, önkéntes tűzoltóságoknál több, mint 13.000 db FireDos habbekeverő és több száz FireDos vízágyú teljesít szolgálatot.

Wölfersheimi cégközpont

Termékkínálat

A FireDos termékek öt kategóriába csoportosíthatóak:

Széles termékskála és számtalan opcionális lehetőség

Felhasználási területek

A FireDos termékek széles körben felhasználhatóak, mint például olaj-, gáz-, vegyipar, raktározás, légi-és vízi közlekedés, hulladéklerakás és újrahasznosítás, valamint tűzoltósági terület.

3. generációs habbekeverő rendszer

A vállalat 2020 júniusában tervezte bemutatni a jól ismert beépített habbekeverő rendszer továbbfejlesztett változatát az Interschutz világkiállításon, mely végül nem került megrendezésre. A 3. generációs habbekeverő rendszert ezért online termékbemutató keretén belül mutatták be. Gyártása során továbbra is kizárólag magas minőségű komponenseket használnak, a fő különbség a korábbi változatokhoz képest az, hogy az új modellek kisebbek és könnyebbek.

Az új habbekeverő rendszer rövid időn belül sikert aratott Európában. A kedvező fogadtatás itthon is megmutatkozott a tervezők és kivitelezők körében. Az új logisztikai központokba egymást követően kerültek betervezésre a közepes (FD4000 és FD6000) és nagy méretű egységek (FD8000 és FD10000) 1, 2 vagy 3%-os bekeverési lehetőséggel.

Működési elv: egyszerű mechanikus, semmi elektronika

Hazai referenciák

A FireDos GmbH cégünk egyik legrégebbi német partnere. 2006 óta képviseljük Magyarországon, mely idő alatt közel 70 db habbekeverő rendszert értékesítettünk ipari és állami szereplőknek. Az elmúlt években hazánkban autó-, vegyipari és raktározással foglalkozó nagyvállalatok terveztették be ezen berendezéseket, a régebbi típusú bekeverő rendszerek helyett. Eddigi tapasztalataink alapján a FireDos habbekeverő rendszerek megbízhatóan működnek, semmilyen meghibásodással kapcsolatos visszajelzést nem kaptunk. A FireDos mellett szól egy másik fontos tényező is, az üzemeltetési költség, amely ezeknél a rendszereknél minimális, mivel a gyártó ajánlása szerint a heti karbantartás néhány mozdulattal elvégezhető.

Szigetszentmiklóson telepített FD4000 habbekeverő rendszer

Sinkó László
kereskedelmi vezető
HESZTIA Kft.

hesztia.hu

Vissza

Ezt a hírt eddig 814 látogató olvasta.