Híreink

III. Rockwool Építészeti Tűzvédelmi Konferencia: Épület felújítás, átalakítás = Játék a tűzzel?

2011. április 19.

Hogyan csináljuk, mire figyeljünk! Ezzel indított a konferencia, amely MÉASZ Magyar Építőanyagipari Szövetség és a TSZVSZ Magyar Tűzvédelmi Szövetség szervezésében zajlott a Hungexpo vásárközpontban a Construma idején. A fő támogató a Rockwool Hungary Kft. meghívásának 240 tűzoltó és 640 tervező tett eleget. Az előadásokat adjuk közre.


 Az utóbbi évek legnagyobb látogatottságú tűzvédelmi rendezvényén lapunk is partnerséget vállalt, s az előadók ismeretében ezt bátran vállalhattuk, hisz 2011. április 07-én a Hungexpo Vásárközpontban a Construma Kiállításon a K épület konferencia központ nagyterme kicsinek bizonyult a nagy érdeklődés miatt.

Konferencia program
 
Széman György MÉASZ elnöke és Dr. Bányai Kornél a Rockwool Hungary Kft. igazgatója köszöntőjét követően Zellei János a TSZVSZ Magyar Tűzvédelmi Szövetség Elnöke nyitotta meg a rendezvényt.
 
Előadás: Az építészeti tűzvédelmi rendszerek szükséges dokumentumai (pdf)
Előadó: Zellei János TSZVSZ elnök
                               
Előadás: 7/2006 TNM rendelet az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról, módosításának főbb irányvonalai (pdf)
Előadó: Dr.Osztroluczky Miklós

Előadás: Lapostetők tűzállósági kérdései a korszerűsített értékelés szempontjából (pdf)
Előadó: Dr. Bánky Tamás és Geier Péter ÉMI Nonprofit Kft.
 
Előadás: A családi háztól a Sky Courtig. Az épületek felújításánaktűzvédelmi tervezése és dokumentáció követelményei (pdf)
Előadó: Mészáros János tűzvédelmi szakértő
 
Előadás: Közkívánatra: Homlokzati hőszigetelésekre vonatkozó előírások, hiba lehetőségek, kockázatok, ellenőrzési lehetőségek, nem csak tűzvédelmi szempontból (pdf)
Előadó: Lestyán Mária Építészeti Tagozat Vezető TSZVSZ
 
Előadás: Menekülési útvonalak, védett terek, eltérő tűzszakaszok lehatárolása a gyakorlatban, tűzgátló nyílászárókkal, figyelemmel az épületek felújítására (pdf)
Előadó: Hunyadi Tibor Dunamenti Aka Kft.
 
Előadás: Tűzvédelmi paramétereket vizsgáló csekk lista javaslat az energetikai modernizációt célzó pályázatokhoz (ppt)
Előadó: Angyal István Országos Kataszrófavédelmi Főigazgatóság Megelőzési és Piacfelügyeleti Főosztály
 
Előadás: Füstölthet! A füst ölhet! Hő- és füstelvezetés a gyakorlatban, különösen a meglévő épületek hiányosságaira, számítógépes tűzszimulációval (pdf)
Előadó: Szikra Csaba és Dr.Takács Lajos Gábor BME Budapesti Műszaki és gazdaságtudományi Egyetem, Építészmérnöki kar, Épületenergetikai és Épületgépészeti tanszék
 
Előadás:Kockázatelemzés a tervezési gyakorlatban, fókuszban az épületek felújítása, rendeltetés mód, tárolási mód, tárolt anyag változásokkal összefüggésben (pdf)
Előadó: Király András Tűzvédelmi szakértő, kockázatelemző
 
Fotó: Kiss Árpád 

Vissza

Ezt a hírt eddig 2755 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek: