Híreink

Dr Balogh Imre emlékpályázat - eredményei

2011. június 06.

Dr. Balogh Imre özvegye felajánlása alapján – immár 14. alkalommal – minden évben kiírják a róla elnevezett emlékpályázatot. A pályázat a szakterület fejlődését szolgáló kutatásokra fókuszál, hisz a névadó minisztériumi vezetőként a tűzvédelem felelőseként, szakmájával szemben rendkívüli elhivatottsággal viseltetett. Az idei évben rendhagyó módon két kolléga részesült díjban.


Az ünnepélyes eredményhirdetés előtt Dr. Hoffmann Imre tű. vezérőrnagy, a BM OKF főigazgató-helyettese méltatta a beérkezett pályaműveket.
 
A 2011-es Dr. Balogh Imre Emlékpályázatra beérkezett dolgozatok közül a Bérczi László tű. ezredes, tűzoltósági főfelügyelő által vezetett bírálóbizottság értékelése:
 
Dr. Bakos Gyula tű. őrnagynak, az OKF Repülőtéri Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettesének a
  • „Riasztási fokozat meghatározásának nehézségei és megoldási lehetősége repülőgép-balesetek esetében” c. munkáját találta a legjobbnak.
 
A különdíjat Dr. Bakondi György tű. altábornagy, a BM OKF vezetője főigazgató tárgyjutalomát Veres György tű. őrnagy, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság Budai Tűzmegelőzési Régiójának kiemelt főelőadója
  • „Tömegdinamika a személysűrűség függvényében” c. pályaművéért kapta.
 
 Az eredményhirdetésen Bérczi Lászlókiemelte, hogyez a két pályamű kiemelkedett a beadott hat közül.
 
Dr. Bakos Gyula pályaművét a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a beavatkozáshoz szükséges erők pontos meghatározását, a nemzetközi és hazai szabályozók által meghatározott erő-eszköz számítást, a repülőgépekből való mentési helyzeteket részletesen feldolgozta és egyben megoldási javaslatokat tett a problémák megoldására. „A gép típusából, az abból származtatott utaslétszámból… a tűzoltás-vezető elsődleges tevékenységként a megoldásra javasolt táblázat alapján meg tudja határozni a riasztási fokozatot, ami a kezdeti beavatkozás sikeréhez nagymértékben hozzájárulhat.”
 
Veres György témáját – „Tömegdinamika a személysűrűség függvényében”a WestBalkán szórakozóhelyen történt tragédia tette rendkívül időszerűvé. Annak apropóján taglalja a szerző az épületek biztonságos kiürítésének kérdéseit. Elemzi azokat a  helyzeteket, amelyek tömegrendezvényeken adódhatnak, valamint azok kialakulását, lezajlását, dinamikáját is feltárja. A bírálóbizottság szerint a pályamű olyan tudományos alapossággal kidolgozott számítási módszert ad, mely a napi gyakorlatban is jól hasznosítható.
Veres György dolgozata a Védelem 2011/2. számában olvasható.
 
Az ünnepélyes eredményhirdetésen az elismeréseket Dr. Bakondi György nevében Dr. Hoffmann Imre tű. vezérőrnagy adta át. A nyertes díja egy arany pecsétgyűrű. 
Veres György tárgyjutalma egy karóra.

Vissza

Ezt a hírt eddig 1537 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek: