Híreink

Vezetőváltás a Rosenbauernél

2011. augusztus 30.

Julian Wagner a Rosenbauer konszern vezetője 43 évi szolgálat és ebből 30 évi csúcsvezetői munka után – egészségügyi okokból – szeptember végén visszavonul. Az elmúlt 30 évben vezetése alatt a Rosenbauer világszerte vezető tűzoltójármű gyártóvá vált.


A világ tűzoltójármű gyártásának jelentős egyénisége köszön el a közvetlen vezetéstől, akinek irányításával az 1982 évi 72 millió Euro bevételű cég mára, a tőzsdén jegyzett és elismert 596 milliós bevételű céggé vált. A Rosenbauer mára világszerte elismert vezető tűzoltójármű gyártó. Hazánkban a tűzoltó járművek többségén ugyancsak Rosenbauer embléma díszeleg.
 
A Rosenbauer nevéhez – Wagner vezetése alatt – a tűzoltójármű gyártásban innovációk, újítások sora köthető, de a járműdizájnban és a napi gyakorlati munkát megkönnyítő megoldásokban is kiemelkedőt alkotott. Közben egy szisztematikus cégépítés eredményeként a cég az USA-ban és más piacokon is megvetette lábát. A METZ átvételével pedig a tűzoltójármű gyártás minden ágában tevékenykedő tőzsdei részvénytársasággá fejlődött.
 
Wagner úr kiválásával a RT. vezetése is megváltozik. A vezetői pozíciót Dr Dieter Stiegel látja el, aki a vezetés mellett a különleges járművek és a felszerelések szakterületéért felel. Ezen túl hozzá tartozik a stratégia, a marketing és a kommunikáció. Az Rt. 3 tagú igazgatótanácsának másik két tagja: Robert Kastil és Gottfried Brunnbauer.
 
Julian Wagner úr tanácsadóként tovább segíti a cég munkáját.

Vissza

Ezt a hírt eddig 1292 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek: