Híreink

Holnap nyílik az A + A kiállítás - az egyéni védőfelszerelések, a foglalkozás-egészségügy és az üzemi biztonság seregszemléje

2011. október 19.

A düsseldorfi vásár (Messe Düsseldorf) a világ egyik legnagyobb vásárvállalata, amely több mint 50 szakvásárt rendez, ezek közül 24 az adott szakterület vezető világvására. Ilyen az A+A kiállítás, amelyet 2011. október 18 – 21 között rendeznek. Milyen újdonságokkal találkozhatunk látogatóként?


 A kiállítás központi témái
 
Az A+A szakvásár a szakma legfontosabb találkozóhelye: piacvezető vállalatok, nemzetközi intézmények minden páratlan év őszén Düsseldorfban találkoznak. A kiállítással párhuzamosan rendezett kongresszus a munkahelyi biztonság legnagyobb európai vitafóruma.
A düsseldorfi A+A ismét átfogó képet nyújt a munkabiztonság és a foglalkozás-egészségügy minden területéről:
·         Egyéni védelem (pl. az egyéni védőfelszerelések, a formaruha/egyenruha, a biztonságos készülékek és berendezések kínálata)
·         Munkahelyi biztonság (például a munka- és környezet-egészségügy, a megelőzés, a munkahelyek kialakítása/ergonómia)
·         Foglalkozás-egészségügy (többek között a tűz- és katasztrófavédelem, a vállalati környezetvédelem, a mérés- és szabályozástechnika)
·         Katasztrófavédelem (pl. vészhelyzeti orvosi ellátás, műszaki segédeszközök, mentesítés a szennyeződésektől)
 
Lengyelország a 2011-es A+A vendége
 
A kiállítás fővendége a 40 millió lakosú Lengyelország, ahol átfogó programot indítottak a több és magasabb színvonalú munkahely teremtése érdekében. „Lengyelország az az uniós tagállam, amely 2009 és 2011 között a legnagyobb mértékben tudta növelni a munka termelékenységét" – emelte ki Danuta Koradecka professzor, a CIOP-PIB (Central Institute for Labour Protection) igazgatója a lengyelországi erőfeszítések eredményeit.
Lengyelországnak közel 40 millió lakosa van, és 15,9 millió foglalkoztatottal 2009-ben újabb rekordot ért el a foglalkoztatásban. „A növekedés motorjának főként az építőipar és az ipari termelés bizonyult – és mindkét iparágban alapos védelmet igényelnek a munkahelyek” – fejtette ki Koradecka professzor.
 
Kiemelkedő jelentőségű nemzetközi kongresszus
 
A szakvásár mellett a seregszemle másik fénypontja az A+A kongresszus, amelyet a „Basi” (Német Munkabiztonsági és Foglalkozás-egészségügyi Szervezet) szervez. Az A+A kongresszus nemzetközi szekciójában rendezik 2011-ben is az ILO Nemzetközi Munkaügyi Szervezet, valamint az OSHA Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökségének nemzetközi rendezvénysorozatát.
 
Magyar kiállítók Düsseldorfban
Az idén kilenc magyar vállalkozás vesz részt az A+A-n, összesen több mint 80 négyzetméteres területen. A HITA által szervezett közösségi standon többen már visszatérő kiállítónak számítanak:
  • az Innowear-Tex,
  • a MAVITEX Kft,
  • a Respirator Zrt, és
  • a Villbek Kft.
Először vesz részt az A+A-n
  • a Body Wear Kft,
  • a Cason Zrt,
  • a Kötéltechnika Kft,
  • a Spirooptic Kft.
  • A Textura Kft pedig önállóan mutatja be termékeit.
 
Belépőjegy-vásárlás kizárólag interneten
 
Az idei A+A vásárra kizárólag interneten lehet belépőjegyet vásárolni. A belépőjegy egy kétdimenziós vonalkódot tartalmaz, amelyet az új beléptető rendszer ellenőriz. A kinyomtatott belépőjegy továbbra is érvényes közlekedési jegy Düsseldorfban és környékén.
www.bdexpo.hu

Vissza

Ezt a hírt eddig 1142 látogató olvasta.