Híreink

Vizek kártételei elleni védekezés

2012. február 09.

Bár rendkívül aszályos évet hagytunk magunk mögött, hazánkban a legnagyobb veszélyt az ár- és belvíz jelenti. Az erre történő felkészülés jegyében a katasztrófavédelem és a vízügyi igazgatási szervek ár- és belvízi megelőzéssel és védekezéssel kapcsolatos feladatairól, a megváltozott jogszabályi környezetről február 8-án tartottak közös értekezletet a BM OKF tanácstermében. Az ott elhangzott szakmai előadásokat adjuk közre.


A bevezetők után Dr. Hoffmann Imre tű. vezérőrnagy főigazgató-helyettes mutatta be a katasztrófavédelem megújított rendszerét. Vázolta a katasztrófaveszély időszakában érvényes döntési mechanizmusokat és jogosultságokat, valamint ismertette a Katasztrófavédelmi Koordinációs Központ felépítését, szerepét. (pdf)
 
A vizek kártételei elleni védekezésről Dr. Tóth Ferenc tű. dandártábornok, országos polgári védelmi főfelügyelő tartott előadást. (pdf)
 
A vízügy az új szervezeti felépítését, a szervezet árvízvédelmi tevékenységét, az ahhoz rendelkezésre álló erőket és eszközöket Dobi László mutatta be. (pdf)
 
Az Országos Műszaki Irányító Törzs (OMIT) vízügyi rendszerben betöltött helyéről és szerepéről Láng István mb. törzsvezető tartott előadást. (pdf)

Vissza

Ezt a hírt eddig 1535 látogató olvasta.