Híreink

Ötéves a Védelem Online - 1,1 millió letöltés

2012. február 06.

Hivatalosan öt évvel ezelőtt február 5-én indítottuk útjára a VÉDELEM Online-t. Akkori terveink szerint a szakterület virtuális szakkönyvtáraként a katasztrófavédelem vezető szakembereinek szóló információforrásul szolgáló felületet hoztunk létre. Ez a célkitűzés nem változott, alapvető feladatunknak a Katasztrófavédelemmel kapcsolatos szakirodalom gyűjtését, közreadását tekintjük. Míg a könyvtár az egyetemes tudás tára, esetünkben a Katasztrófavédelmi tudástár. Mit mutatnak a számok?


Egy aforizma szerint: „a világot túl közelről vagy túl messziről érdemes megfigyelni.” E szemlélet jegyében egy valóságos kis szakkönyvtárnyi anyag született, de számos másutt megjelent, akár nagyobb terjedelmű dolgozat és információ is segítheti a napi munkát. A VÉDELEM Onlinen a napi bulvárral nem, de a közelről és messziről nézve végzett elemzésekkel találkozhatnak olvasóink. Egy igazi szakkönyvtár persze szolgáltat is, erre törekszünk mi is.
A virtuális szakkönyvtár a modern könyvtárak szolgáltatási struktúráját és az internet lehetőségeit kihasználó felületként segíti a szakterület szakembereinek önképzését és szakmai információkhoz jutását. A felület a katasztrófavédelem vezető elméleti és gyakorlati szakembereinek szóló információforrásul szolgál.
A szakmai anyagok, tanulmányok, jegyzetek, szakdolgozatok közreadása mellett a modern könyvtárak szolgáltatási feladatait is ellátja a virtuális szakkönyvtár.
A nyitó oldalon bemutatjuk a könyvtárban (honlapon) frissen elhelyezett anyagokat. Emellett helyet adunk aktuális szakmai információknak: konferenciák, kiállítások, továbbképzések, jogszabályváltozások, nagyobb káresetek szakmai elemzései stb.
 
Keresés
 
A virtuális szakkönyvtár teljes állományában, beleértve a pdf. állományokat is, bármely szóra működő keresési funkció segíti az eligazodást és a gyors keresést a szakmai anyagok között. A szinte mindenre figyelő statisztikánk azt mutatja, hogy napi munkájukhoz a szakemberek használják is ezeket a kereső funkciókat.
342 ezer látogató, 1,1 millió dokumentumot kölcsönzött ki a könyvtárból. Öt év alatt naponta átlagosan 629 dokumentumot kölcsönöztek ki a könyvtárból.
Az idén januárban 7996-an látogattak a honlapra. A katasztrófavédelmi törvényt 3245-en, az OTSZ-t 2976-an olvasták.
 
A legtöbbet olvasott oldalak
 
  • Hírek
  • Tanulmány
  • Jegyzet
  • Termékek
  • Könyvtár
  • Szakdolgozat
  • Szervezetek
  • Szaknévsor
  • História
  • Számtükör
  • Céginfo
 
 
Honnan?
 
Első 50 névvégződés
  
Magyarország 
 287008
 83.91%
  
numerikus 
 24534
 7.17%
  
USA 
 11949
 3.49%
  
Németország 
 4844
 1.42%
  
kereskedelmi 
 1563
 0.46%
  
Egyesült Királyság 
 1092
 0.32%
  
hálózatok 
 927
 0.27%
  
Románia 
898
 0.26%

Köszönjük olvasóinknak a bizalmat! Igyekszünk a jövőben is az elméleti kérdésektől a jogszabály- és szabványváltozásokon keresztül a technikai újdonságokig minden fontos kérdésben szakanyagot biztosítani. Ehhez kérjük eddigi szerzőink és minden kolléga közreműködését.
 
Heizler György főszerkesztő

Vissza

Ezt a hírt eddig 1483 látogató olvasta.