Híreink

Az önkéntes tűzoltó egyesületek első országos találkozója

2012. február 27.

A törvényi változás nyomán megalakult egységes katasztrófavédelmi rendszerben fontos szerepük lesz a továbbiakban is az önkéntes egyesületi tűzoltóknak. Az egyesületek közül azok számíthatnak jelentősebb támogatásra, amelyek a hivatásos tűzoltóktól távolabb eső területen látnak el mentő-tűzvédelmi munkát. Ez hangzott el azon a január 14-én több mint ezer fő részvételével megtartott konferencián, ahol az önkéntes egyesületeket foglalkoztató kérdéseket tárgyalták. Az előadásokat adjuk közre.


Dr. Hoffmann Imre tű. vezérőrnagy, főigazgató-helyettes – Az Önkéntes Tűzoltó Egyesületek katasztrófavédelemmel összefüggő feladatairól, irányításáról (pdf)
 
Bérczi László tű dandártábornok,országos tűzoltósági főfelügyelő – Az önkéntes tűzoltó egyesületek helye, szerepe a mentő tűzvédelem rendszerében (pdf)
 
Dr .Tóth Ferenc tű. dandártábornok, polgári védelmi főfelügyelő – Az Önkéntes Tűzoltó Egyesületek szerepe a katasztrófaveszély és a veszélyhelyzet elhárításában (pdf)
 
Bittmann Tibor tű. ezredes OKF Humán Szolgálatvezető - Az Önkéntes Tűzoltó Egyesületek tagjainak igazolvánnyal való ellátásáról és az egészségügyi alkalmassági vizsgálatáról (pdf)
 
Dr. Gyurka Tímea tű. őrnagy, OKF Igazgatási Főosztály helyettes vezető -  Az új egyesületi törvény rendelkezései, a közhasznú szervezetté válás kérdései (pdf)
 
 
A rendezvényről szóló tudósítás olvasható:

Vissza

Ezt a hírt eddig 1442 látogató olvasta.