Híreink

Új próbapálya Szentgotthárdon az Allison Transmissionnál

2012. június 14.

Szentgotthárdon 2012. június 5-én 15 hektáros területen az Allison Élmény Központ és Próbapálya (rövid nevén ACE = Allison Customer Experience center) létesítmény megnyitására került sor szakemberek valamint Szentgotthárd város önkormányzatának képviselői, illetve a vállalat üzleti partnerei és legfontosabb beszállítói jelenlétében.


Miután az Allison Transmission a közepes- és nagy teherbírású, haszongépjárművekben és amerikai katonai járművekben, valamint hibrid-meghajtású buszokban alkalmazott automata sebességváltók legnagyobb gyártója, váltóikat széles körben használják,
  • többek között közúti tehergépjárművekben (pl. az árufuvarozásban, hulladékgyűjtő járművekben, építőipari gépekben,
  • a katasztrófa-védelemben,
  • buszokban (pl. iskolai-, városi- és távolsági buszok),
  • lakókocsikhoz, terepjárókhoz és egyéb berendezésekhez (elsősorban az energia-szektorban és bányászati gépekhez), valamint
  • katonai járművekben (gumikerekes és lánctalpas alkalmazásokhoz).
A cég Európai gyártóközpontja Magyarországon, Szentgothárdon található, s itt a gyár mellett építette fel a legkorszerűbb próbapályáját.
A megnyitón résztvevő vendégeknek szemléletes bemutatókon és vezetési lehetőségeken keresztül nyílt alkalma ismereteket szerezni a vállalat termékeiről.
„Közvetlenül az európai sebességváltó-gyárunk mellett megnyitott új Élmény Központ és Próbapálya lehetőséget nyújt vendégeink számára, hogy ismereteket szerezzenek az Allisonról – vállalatunkról, termékeinkről és a technológiáról is. Mindemellett saját benyomásokat szerezhetnek az általunk gyártott automata sebességváltók tulajdonságairól” – mondja Lawrence Love, az Allison Transmission nemzetközi marketing igazgatója. „A szentgotthárdi helyszínt úgy alakítottuk ki, hogy közúti és terepes járművek próba-vezetésére és bemutatására is alkalmas legyen, ezáltal a világ minden részéről érkező vásárlóink a legkülönfélébb körülmények között, akár a sofőr-ülésből is megismerhetik és értékelhetik az Allison-váltók előnyeit.”
 
 Az Allison a szentgothárdi mellett bemutató központtal és próba-pályával rendelkezik az Amerikai Egyesült Államokban lévő központja mellett is, ahol már több ezren próbálhatták ki a járművek legkülönfélébb variációit egy olyan választékból, amelyben megtalálhatók az építőiparban használt billenős és betonkeverő járművek, logisztikai szállítmányozó járművek és kamionok, valamint a tűzoltó-autók és buszok is.

Vissza

Ezt a hírt eddig 1395 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek: