Híreink

Változott a beépített tűzjelző és tűzoltó berendezések tervezési jogosultsága

2012. július 27.

2012. április 15-én módosult a 375/2011. (XII.31.) kormányrendelet. Ennek következményeként megváltozott a beépített tűzjelző és tűzoltó berendezések tervezési jogosultsága. A tervezők az eddigi V-T illetve, G-T jogosultsággal nem dolgozhatnak. A teendőkről adunk tájékoztatást.


Az érintett Elektrotechnikai és Épületgépészeti Tagozatok vezetőinek egyetértésével tájékoztatom önöket, hogy a 375/2011. (XII. 31.) Kormányrendelet 2012. április 15-ei módosulása miatt a beépített tűzjelző berendezések tervezése csak TUJ, a beépített tűzoltó berendezések tervezése pedig csak TUO jogosultsággal végezhető. E tervezői tevékenységek a továbbiakban a jelenlegi V-T illetve G-T jogosultságokkal nem folytathatók.
 
Azok a kollégák, akik eddig a V-T illetve G-T jogosultságokkal jogszerűen terveztek beépített tűzvédelmi berendezéseket írásban kérhetik a területi kamaráknál a TUJ vagy TUO tervezői jogosultság megállapítását. A kérelemben nyilatkozniuk kell arról, hogy a V-T illetve G-T jogosultságaikat is meg akarják-e tartani vagy nem. A kérelemhez csatolni kell a korábbi mérnökkamarai tervezési jogosultságot igazoló kamarai határozat vagy kamarai igazolás másolatát valamint az adott területre vonatkozó érvényes tűzvédelmi szakvizsga másolatát is.
 
 
Lengyelfi László elnök
MMK Tűzvédelmi Tagozat

Vissza

Ezt a hírt eddig 1571 látogató olvasta.