Híreink

Tűzvédelmi konferenciáról döntött a Magyar Tűzvédelmi Szövetség (TSZVSZ) elnöksége

2012. szeptember 03.

Szeptember 31-én Alsóőrsön tanácskozott a Magyar Tűzvédelmi Szövetség (TSZVSZ) elnöksége, ahol a második félév további feladatairól, és kiemelten egy országos Tűzvédelmi Konferencia szervezéséről döntöttek. A tűzvédelmi konferenciát 2012 október 18 – 19-én Hajdúszoboszlón a Béke Hotelben tervezik megtartani.


Zellei János a szövetség elnökének tájékoztatása szerint a konferencia előkészítése érdekében előzetes tárgyalások zajlottak a BM OKF képviselőivel. Az elképzelések szerint a Magyar Tűzvédelmi Szövetség a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal közösen szervez konferenciát.
 
Közismert, hogy jelentős változás előtt áll a tűzvédelmi szabályozás. Az új tűzvédelmi szabályozási koncepció egyik fő eleme a mérnöki módszerek alkalmazása.
Az elnökség tagjai részt vettek a BM OKF felkérése alapján a tűzvédelmi koncepció előzetes véleményezésében, ahol számtalan javaslat született, s a tanácskozáson arról döntöttek, hogy a konferencia vezető témájának ezeknek a módszereknek az egyes tűzvédelmi szakterületeken történő alkalmazásának feldolgozását tervezik.
 
A vélemények egyeztetése után arról született döntés, hogy az egyes témákhoz egy-egy elméleti és gyakorlati szakembert kérnek fel előadóként. Hosszas egyeztetés után a szakterületek és a felkérendő szakemberek listáját is pontosították, s az elnökség tagjai felosztották egymás között a feladatokat.
 
A következőkben a Cervinka tűzoltó készülékeket forgalmazók károsultjainak pertársaságával kapcsolatos feladatokról tárgyalt az elnökség, majd új tagok felvételéről és törléséről döntöttek.

Vissza

Ezt a hírt eddig 1463 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek: