Híreink

400 ezer látogató, egymillió 250 ezer dokumentum = VÉDELEM Online

2012. november 15.

Tegnap délután a VÉDELEM Online 400 ezredik olvasóját köszönthettük volna, de csak csendesen örültünk annak, hogy amit elterveztünk, az működik. Annó 2007-ben azzal a szándékkal indítottuk útjára, hogy ez a felület terveink szerint a szakterület virtuális szakkönyvtáraként a katasztrófavédelem vezető szakembereinek szóló információforrásul szolgál. Azóta egymillió 250 ezer dokumentumot olvastak el ebből a könyvtárból.


„Ennek a szakmának számos tudomány- és szakterület határvizein evezve kell megfogalmaznia önmaga és feladata (küldetése) határait. Ezek a határok az új kihívások, új termékek, új biztonsági igények hatására egyre változnak. Ezeket a határokat igyekszünk most mindazok segítségével kitágítani, akik tettek, tesznek a szakma fejlődéséért.” – Írtuk akkor. Az akkori bevezető talán kicsit patetikusnak tűnik, de ma is így gondoljuk. Arra persze végképp nem gondoltunk, hogy ezeket a mondatokat 9379-en el is olvassák. Abban viszont reménykedtünk, hogy a legkiválóbb hazai szakemberek játszótársul szegődnek ebben a vállalkozásban. A legnagyobb siker pedig ez!
 
„Egy aforizma szerint: „a világot túl közelről vagy túl messziről érdemes megfigyelni.” E szemlélet jegyében 2000 cikk, egy valóságos kis szakkönyvtárnyi anyag született, de számos másutt megjelent, akár nagyobb terjedelmű dolgozat és információ is segítheti a napi munkát.”- írtuk akkor.  Ma a Védelem Onlinen közel ötezer dokumentumot olvashatnak. A szoftvereknek köszönhetően minden cikkről, rovatról tudhatjuk mikor, hányan, hány másodpercig olvasták. (A tegnapi legszorgalmasabb látogatónk 23 anyagot töltött le és fél óráig böngészett. Olvasóink többsége azonban törzsvendég, már nem máshonnan vetődik ide, hanem be van állítva a Védelem Online a gépén.) Nekünk persze az az anyag is fontos, amit csak néhányan keresnek, mert dolgozathoz, előadáshoz, munkához kell neki.
 
Nem is kívánunk mást, mint segíteni a munkában, tanulásban, felkészülésben. Tegnaptól egymillió 250 ezer okunk van, hogy továbbra is ezt tegyük.

Vissza

Ezt a hírt eddig 1294 látogató olvasta.