Híreink

Osztrák technika Kínában

2012. november 13.

A "nagy falon" túl terjeszkedik a Rosenbauer: az osztrák konszern majd félszáz tűzoltóautót adott át a közelmúltban kínai tűzoltóságoknak.


A sanghaji tűzoltóság tíz ultrakompakt városi tűzoltóautóval lett gazdagabb – ezek különlegessége, hogy kifejezetten a helyi viszonyokhoz igazították a méreteiket. A 7 méter hosszú, 3 m magas és mindössze 2,3 méter széles autó mintegy húsz centivel keskenyebb a hagyományos tehergépjármű-felépítményeknél. Az ötsávos városi autópályán és a kínai nagyváros intenzív forgalmában ez a különbség jelentheti a gyors beavatkozás és a totális kudarc közötti különbséget, ráadásul a zsúfolt városrészekben eleve könnyebb az oltáshoz pozícióba állni. A 13 tonnás járműben ennek ellenére megtalálható minden, ami a sikeres bevetéshez kell: 1000 liter víz, 300 liter habképző anyag, NH35 normál- és magasnyomású pumpa, FixMix habbekeverő stb. 
További tizenkét létrás járművel gazdagodott a pekingi városi tűzoltóság gépparkja. A 3000l vizet, 700l habképző anyagot szállító autókból így összesen már 21 teljesít itt szolgálatot (hiszen ez az együttműködés a korábbi évekre visszanyúlik). A Rosenbauer ezek mellett még mintegy huszonnégy gépet adott át különböző kisebb kínai városok tűzoltóinak.

Vissza

Ezt a hírt eddig 1605 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek: