Híreink

Fémszerkezetek tervezése, gyártása és gazdaságossága, DFE2013

2013. április 10.

A korszerű hegesztett fémszerkezeteknél a fő szempontok: a megfelelő teherviselő képesség (biztonság), a jól gyártható, technológiához jól illeszkedő szerkezet, illetve a gazdaságosság. A 2013, április 24-26 között a Miskolci Egyetemen szervezett konferencia témakörei e három csoport köré szerveződnek, amelynek egyik meghatározó eleme a tűzvédelem. Célja a széles szakterület elméleti és gyakorlati szakembereinek összehozása, az elért eredmények bemutatása, a jövőbeni fejlődési tendenciák megismerése, kapcsolatok kialakítása.


Konferencia felhívás
 
Bevezetés
 
A korszerű hegesztett fémszerkezeteknél a fő szempontok: a megfelelő teherviselő képesség (biztonság), a jól gyártható, technológiához jól illeszkedő szerkezet, illetve a gazdaságosság. Ezek az optimális méretezés révén kapcsolhatók egybe. A konferencia témakörei e három csoport köré szerveződnek. Célja a széles szakterület elméleti és gyakorlati szakembereinek összehozása, az elért eredmények bemutatása, a jövőbeni fejlődési tendenciák megismerése, kapcsolatok kialakítása.
 
Korábbi konferenciák
 
Ötödik alkalommal szervezünk nagyobb nemzetközi konferenciát acélszerkezetek témakörében a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karán. 1996 augusztusában a Nemzetközi Csőszerkezeti Szimpóziumot szerveztük (International Symposium on Tubular Structures ISTS’96), 1997-ben a Fémszerkezetek Tervezése (Design of Metal Structures), 2003-ban a Nemzetközi Fémszerkezeti Konferenciát (International Conference on Metal Structures ICMS2003), majd a Hegesztett szerkezetek tervezése, gyártása és gazdaságossága című konferenciát (Design, Fabrication and Economy of Welded Structures DFE2008). Minden esetben színvonalas nyugat-európai kiadó jelentette meg a cikkeket.
 
A konferencia témakörei
 
Tervezés: Szerkezetek analízise, tervezése, Numerikus módszerek és algoritmusok, Stabilitás, Törés, Fáradás, Rezgések és rezgéscsillapítás, Kapcsolatok, Vékonyfalú szerkezetek, Oszlop-gerenda kapcsolatok, Rácsos tartók, Keretek, Tornyok, Lemezek és héjak, Csőszerkezetek, Vasbeton szerkezetek, Végeselemes és határelemes alkalmazások, Tűzvédelem, Szélterhelés, Földrengésvédelem, Szerkezeti biztonság és megbízhatóság, Törésmechanika, Szerkezeti anyagok, Tervezési előírások, Ipari alkalmazások minden területen.
 
Gyártás: Gyártási technológiák és módszerek, Hegesztési technológiák, Hegesztési maradó feszültségek és vetemedések, Hegesztési vetemedések, Gyártási sorrend, Környezetvédelem, Felületvédelem, Bevonatkészítés, Szerelés, Karbantartás, Megerősítés és felújítás, Ipari alkalmazások.
 
Gazdaságosság: Gyártási költségek, Költségmérnöki vizsgálatok, Élettartam költségek, Szerkezet optimálás, Matematikai módszerek, Szakértői rendszerek, Ipari alkalmazások.
 
Várjuk résztvevők jelentkezését. A konferencia nyelve angol! Nincs tolmácsolás.
  
A cikkek megjelentetése
Az elfogadott cikkek a konferencia-kiadványban jelennek meg a Springer Kiadó gondozásában. A kiadványt minden regisztrált résztvevő megkapja.
 
Szponzorálás, kiállítás, bemutató
Kérjük a tagvállalatokat, hogy jelentkezzenek a szervezőknél. Szponzori támogatás esetén a cég megjelenésére van lehetőség kiállítás és bemutató által. Külön is lehet kiállítónak jelentkezni. A poszter mérete 1x2 m. Lehetőség van a programfüzetben bemutatkozó oldalakat megjelentetni. Kérjük forduljanak a szervezőkhöz.
A Miskolci Egyetem
A Miskolci Egyetem története 1735-ban kezdődött, amikor megalapították jogelődjét, a Bányászati és Kohászati Akadémiát Selmecbányán. Most 8 kara van az egyetemnek, Gépész- és Informatikai, Műszaki Földtudományi, Anyagtudományi és Kohászati, Jogi, Közgazdaságtudományi, Bölcsészeti, valamint a Bartók Béla Zeneművészeti és az Egészségtudományi. Hozzávetőlegesen 15000 hallgatója van az egyetemnek.
 
Időtábla
Esemény
-tól
-ig
 
 
 
Call for Papers
2012 február
 
Absztrakt leadás
2012 február
2012 szeptember 07
Absztrakt elfogadás
 
2012 szeptember 28
Teljes cikk leadása
2012 szeptember 28
2012 november 02
Teljes cikk elfogadása
 
2012 december 07
 
 
 
Korai befizetés (early bird)
2012 április
2012 november 30
Normál befizetés
2012 december 01
2013 március 31
 
 
 
Konferencia
2013 április 24
2013 április 26
 
További információk
Dr. Jármai Károly
Miskolci Egyetem, 3515 Miskolc, Egyetemváros
Tel. +46-565111 mellék 2028 hangposta
Fax. +46-563399
e-mail: altjar@uni-miskolc.hu

 

 
 
 
Design, Fabrication and Economy of Metal Structures, DFE 2013
 
A konferencia honlapja http://www.dfe2013.uni-miskolc.hu
 
 

Vissza

Ezt a hírt eddig 1402 látogató olvasta.