Híreink

Ismét A+A Düsseldorfban - tovább fejlődik a világ legjelentősebb munkavédelmi szakvására

2013. május 17.

A düsseldorfi A+A tovább folytatja sikeres fejlődését. A 2013 november 5-8 között sorra kerülő vásárra már tavaly decemberben 57.500 m2 kiállítási területet igényeltek a világ minden pontjáról érkező kiállítók. A szervezők ismét 1600 kiállítóval és nyolc teli vásárcsarnokkal számolnak.


Fókuszban az egészséges munkavégzés és a funkcionális formaruha 
 
A november 5-8. között sorra kerülő A+A szakvásár témája a biztonságos és egészséges munkavégzés. A kiállító vállalatok a szakma teljes spektrumát bemutatják: az egyéni védőeszközöket, a munkahelyi biztonság felszereléseit, a katasztrófavédelem különleges felszereléseit és az egészséges munkavégzéshez szükséges eszközöket, berendezéseket is. 

Fókuszban a divatos, funkcionális formaruhák
„Az idei kiállításon a nagyon gyorsan fejlődő formaruha szegmens bemutatására külön hangsúlyt fektetünk” – hangsúlyozta Birgit Horn, az A+A igazgatója. „A munka- és védelmi ruhák divatorientált területének a bemutatásával, és egy speciális divatbemutatóval új érdeklődőket is meg szeretnénk szólítani a vásár számára, például olyan vállalati döntéshozókat, akik az egyénre szabott munkaruhát, illetve formaruhát keresik – hangsúlyozta Birgit Horn.
 
Az A+A fő kínálati csoportjai:
Az A+A szakvásár fő kínálati csoportjai a 3-astól 10-esig terjedő csarnokban a következők:
·         Egyéni védőfelszerelések (többek között az A+A hagyományos témáival, az egyéni védőfelszerelések, a formaruházat, a biztonságos eszközök és berendezések kínálatával)
·         Foglalkozás-egészségügy (pl. foglalkozás-, környezet- és utazás-egészségügy, megelőzés, munkahelyek kialakítása/ergonómia)
·         Üzemi biztonság (többek között a tűzvédelem, a vállalati környezetvédelem, mérés- és szabályozástechnika területével)
·         Katasztrófavédelem (pl. vészhelyzeti orvosi ellátás, műszaki segédeszközök, mentesítés a szennyeződésektől)
 
Az A+A 2013 vendége: Törökország
Az idei düsseldorfi seregszemle partnere a gyors gazdasági fejlődést maga mögött tudó Törökország. A török politikai vezetés néhány évvel ezelőtti célkitűzése alapján az elmúlt időszakban a munkavédelemre különösen nagy hangsúlyt fektettek. A vásár keretében egy német-török munkavédelmi konferenciára is sor kerül szakemberek, intézetek és politikusok részvételével.
 
Hagyományosan Düsseldorfban: az A+A kongresszus
Az A+A szakvásárral párhuzamosan Düsseldorfban ismét mintegy 5000 résztvevővel megrendezik az A+A kongresszust is. A szakmailag szorosan a seregszemléhez illeszkedő A+A kongresszus tartalmi skálája a gazdasági kérdésektől az egészségügyi témákon (például a foglalkozási betegségekről), a munkahelyek különleges veszélyeztetésnek és megterhelésnek megfelelő kialakításán át olyan műszaki kérdések megválaszolásáig terjed, mint a rendszerbiztonság és a védőfelszerelések.
 
Magyar vállalatok az A+A-n
A Magyar Külgazdasági Hivatal (HITA) idén is szervez a magyar gyártók számára egy 55 m2-es közösségi standot. A két évvel ezelőtti rendezvényhez hasonlóan 6-8 magyar cég részvételével számol az exportfejlesztési kormányhivatal.
 
További információk: www.aplusa.de,
vagy magyarul: www.bdexpo.hu/aplusa
 

Vissza

Ezt a hírt eddig 1221 látogató olvasta.