Híreink

Mindent a fémszerkezetekről és azok tűzvédelméről - új tanulmánykötetek

2013. június 05.

"Design, Fabrication and Economy of Metal Structures" és "Optimum Design of Steel Structures" címmel, Jármai Károly és Farkas József szerkesztésében megjelent két tudományos gyűjtemény, amely a fémmel, illetve a fémszerkezetekkel, így azok tűzvédelmi tervezésével kapcsolatban is tartalmaz tanulmányokat és számításokat.


Az első kötetben 23 ország mintegy 150 kutatója mutatja be a hegesztett struktúrákkal kapcsolatos legújabb kutatási eredményeket – az anyagok a Miskolci Egyetemen a Fémszerkezetek tervezése, gyártása és gazdaságossága című, 2013. április 24-26. között tartott nemzetközi konferencián elhangzott előadások anyagát tartalmazza. A hegesztett szerkezetek tervezése, gyártása során kulcskérdésként jelentkező biztonság, technológia, gazdaságosság témakörében, hangsúlyos szerepet kapott a tűzvédelem is.
 
"Optimum Design of Steel Structures" címmel, Jármai Károly és Farkas József professzorok által közreadott kötet számos, az iparágban meglevő optimalizációs probléma kapcsán született új tanulmányokat mutatja be, költségkalkulációkra és gazdasági problémákra fókuszál. Az anyag segít a tervezőknek és gyártóknak a legmegfelelőbb és legversenyképesebb acélstruktúrák kiválasztásában – innen a címben szereplő "optimális dizájn".
 
Mindkét kötet ebook és hagyományos könyv formátumban is megvásárolható a kiadó honlapján.

Vissza

Ezt a hírt eddig 1241 látogató olvasta.