Híreink

Szerzőink figyelmébe - hogyan küldjünk publikációt?

2013. május 28.

A Védelem – Katasztrófavédelmi Szemle szakmai és tudományos folyóirat fő feladatának a munkaterület elméleti és gyakorlati szakmai tevékenységének fejlesztését tekinti, s mindezt gyakorlatközpontú szemléletmóddal igyekszik megvalósítani, kitérve az új fejlesztési eredmények bemutatására is. Ehhez eddig is a legkiválóbb szakembereket sikerült partnerként megnyerni. Új szerzőink figyelmébe ajánljuk a publikáció fő követelményeit. Bízunk benne, hogy ezzel egyre több új szerzőt köszönthetünk a lapban.


A kéziratokat a szerkesztőbizottság lektoráltatja. A lektor nevét a szerzőkkel nem közöljük. Közlésre szánt anyagokat kizárólag elektronikus formában fogadunk el.
·        A szövegeket Word-fájlban kérjük beküldeni. A beküldött szöveg ne tartalmazzon semmiféle speciális formázást.
·        Amennyiben a közlésre szánt szöveghez ábra is tartozik, azokat egyenként kérjük beküldeni. Az ideális méret 2 MB.
·        Külön Word-fájlban kérjük megadni az ábraaláírásokat.
·        A közlésre szánt táblázatokat akár Word-, akár Excel-fájlban szintén egyenként kérjük megadni.
·        Amennyiben a szerzőnek egyéni elképzelése van a nyomtatásra kerülő közlemény felépítéséről, akkor szívesen fogadunk PDF-fájlt is, de csak PDF-fájllal nem foglakozunk.
 
A közlésre szánt szöveg tartalmazza a magyar és angol címet, a szerző nevét, munkahelyét, levelezési és villanypostacímét. A Tanulmányok rovatba szánt szakmai cikkhez kérünk irodalomjegyzéket csatolni. Az irodalomjegyzékben csak a szövegben szereplő hivatkozás legyen. Az egyéb közlemények, szakmai beszámolók esetében is kérjük lehetőség szerint angol cím és összefoglaló megadását.
 
Formai követelmények
 
A cikkek, tanulmányok terjedelme max. 20 ezer leütés (egy fél szerzői ív). A tanulmányokhoz mellékelni kell:egy max. 15 soros rezümét (abstract) magyar és angol nyelven; 4-5 kulcsszót; a cím angol nyelvű fordítását.
 
A szerkesztőbizottság a megjelentetésre szánt tanulmányokat lektoráltatja.
A Védelem Onlin elektronikus kiadványban lehetőség van idegen nyelvű cikkek megjelentetésére. Az idegen nyelven megjelentetésre szánt írásművek nyelvi lektorálása a szerzőt terheli.
         
A szerkesztőbizottság fenntartja a jogot, hogy a megjelentetésre szánt írásművet – külön indoklás nélkül – megjelenésre alkalmatlannak ítélje. Az ilyen cikkeket nem küldi vissza, és nem őrzi meg.
 
A megjelentetésre szánt cikkek csak a szerző(k) eddig máshol még meg nem jelent, saját önálló (társszerzők esetében közös) írásműveik lehetnek.
 
Az írásművekben lévő idézeteknek meg kell felelniük a hatályos 1999. évi LXXVI. szerzői jogról szóló törvénynek. 
 
A cikkekkel szemben támasztott formai követelmények
(Szerző(k):
(12 pontos Times New Roman félkövér, kisbetűkkel, balra zárva.)
A szerző(k) intézménye, e-mail címe (12 pontos Times New Roman félkövér, kisbetűkkel, balra zárva.) 
CIKK CÍME
(14 pontos New Times, félkövér, nagybetű, középre zárt.) A szövegtörzs Times New Roman 12 pontos betűből kell kialakítani.
Sorköz szimpla.
Ábrá(ka)t és/vagy képe(ke)t JPG vagy GIF formátumban külön is (megfelelő sorszámozással) csatolni kell a Word file-hoz!
 
A tanulmányokkal szemben formai támasztott követelmények
(Szerző(k): Nagy András —Kovács Lázár (12 pontos Times New Roman félkövér, kisbetűkkel, balra zárva.)
A szerző(k) intézménye, e-mail címe (12 pontos Times New Roman félkövér, kisbetűkkel, balra zárva.)  
CIKK CÍME
(14 pontos New Times, félkövér, nagybetű, középre zárt.) A szövegtörzs Times New Roman 12 pontos betűből kell kialakítani.
Sorköz szimpla. A második és minden további új bekezdést 0,5 cm kell behúzni.
Bekezdések előtti térköz 12 pt.
FEJEZETCÍM
(14 pontos Times New Roma, normál, nagybetű, középre zárt.)
Ábrákat és/vagy képeket középre rendezve, a képaláírást a kép/ábra alá középre Times New Roman 12 pontos betűből kell elkészíteni. 
Ábrá(ka)t és/vagy képe(ke)t JPG vagy GIF formátumban külön is (megfelelő sorszámozással) csatolni kell a Word file-hoz!
IRODALMI HIVATKOZÁS
Kétféle hivatkozási módszert alkalmazhatunk: a számozott hivatkozást, ill. a névszerinti hivatkozást. A szerzők a cikk témájától függetlenül szabadon választhatnak a kétféle módszer között. Számozott hivatkozások. A hivatkozásokat a szövegben való előfordulásuk sorrendjében számozzuk, a szövegben a hivatkozási számot szögletes zárójelben tüntetjük fel, pl. [12].

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 1274 látogató olvasta.