Híreink

Új Panther S 6x6

2013. július 03.

Jócskán „lefogyott” a Rosenbauer Panther S szériája: a cég sajtótájékoztató keretében mutatta be a mindössze 2,5 méter széles Panther S 6x6-ot.


2013. június 12-én, a németországi Karlsruhéban mutatta be a Rosenbauer – az új L32A-XS mellett – a Panther S 6x6-ot, amely a Panther repülőtéri tűzoltójármű-család legújabb tagja. Az új jármű kialakításánál a cél az volt, hogy teljesítménycsökkenés nélkül legyen jóval könnyebben manőverezhető, és férjen el jóval kisebb helyen. Ennek érdekében mintegy fél méterrel csökkent a jármű szélessége. A gyártó az új S típusjelű járművet ennek megfelelően kifejezetten kisebb, regionális repülőterekre ajánlja, ahol a korábbi, kifejezetten nagy, nemzetközi forgalmat lebonyolító repterekre tervezett modellek túl nagynak és lomhának bizonyultak volna.
 
A méretcsökkenés a gyártó közlése szerint nem vonta magával a teljesítmény csökkenését: a 700 lóerős, Euro 5-ös Volvo motorral – a könnyebb kaszni miatt – még dinamikusabb gyorsulást is eredményez, a végsebesség pedig 120 km/h-nál van. A nagy teljesítményű oltórendszer 7000 liter/perces teljesítményének, és a tető- vagy elülső vízágyúk legfeljebb 95 méteres hatótávolságának köszönhetően az új Panther hatékony darabja lehet bármilyen repülőtér tűzoltóarzenáljának.

Vissza

Ezt a hírt eddig 1380 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek: