Híreink

Dräger roadshow és konferencia

2013. szeptember 06.

Tizenhét országot érintő roadshow keretében érkezett Magyarországra s ezen belül Tiszaújvárosba, Budapestre, az FKI XIII. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokságára, illetve Százhalombattára a FER Tűzoltóságához a Dräger cég bemutató kamionja. A 2012-ben indult és a 2013 novemberében Düsseldorfban véget érő körutazáson a cég legújabb fejlesztésű termékeit mutatta be. A gyakorlati bemutató mellett Százhalombattán előadásokon ismerkedhettek a látogatók az újdonságokkal. Az előadásokat adjuk közre.


A kamionban több, mint 200 terméket lehetett kipróbálni. S a programot a céges illetve tűzoltósági felhasználók igényeihez igazítva helyszínenként alakították ki. Így Százhalombattán a kamionban az ipari alkalmazásokat, a FEr tűzoltóság tantermében a cég tűzoltásban és műszaki mentésben a beavatkozó állomány részére kifejlesztett termékeit mutatta be, kitérve az optimális kiválasztás és használat módozataira.

Mindent ki lehetett próbálni, így a gázmérők, elemzők légzőkészülékek, védőruhák és az új fejlesztésű HPS 7000-es sisak, amely sokkal komfortosabb viseletet és használatot ígér a tűzoltóknak sokat forgott az értő kezekben. Ki lehetett próbálni a Dräger sisak-komunikációs rendszerét, valamint a személyi számítógépen vagy Merlin-táblán is követhető bevetés-felügyeleti rendszert is. Az új hőkamerákat és alkalmazási lehetőségeiket is prezentálták, míg a vegyi felderítés forradalmi eszközeinek működését is szimulálták. 

A Dräger Safety Hungaria Kft. szervezésében tartott bemutatókat és az előadásokat nagy érdeklődés kísérte.
 

Vissza

Ezt a hírt eddig 1412 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek: