Híreink

Veszélyesanyag-kézikönyv okostelefonokra

2013. október 28.

2013 januárja óta elérhető Androidon és IOS-en a felelős amerikai minisztérium által kidolgozott alkalmazás, amely gyors és egyszerű információforrás a veszélyesanyag-balesetek hatékony kezeléséhez az első beavatkozók számára. A Veszélyelhárítási útmutató (Emergency Response Guidebook) ebben a műfajban alapmű a világban.


Az Egyesült Államok Csővezeték- és Veszélyesanyag-Biztonsági Adminisztrációs Minisztériuma (PHMSA) 2013 januárjában tette elérhetővé a 2012-es Vészhelyzeti Kézikönyvet (Emergency Respose Guidebook, ERG). A két legnagyobb mobil platformon – Androidon és IOS-en – működő alkalmazás célja, hogy egy veszélyesanyag-baleset helyszínére érkező első beavatkozók könnyen és gyorsan jussanak megfelelő információkhoz.
A szabadszavas keresőnek köszönhetően az alkalmazásban azonnal megtalálhatók a szükséges leírások egy-egy veszélyes anyag kapcsán, de olyan általános információk is szerepelnek benne, mint például a veszélyesanyag-kiömléseknél leggyakrabban jelen lévő gázok biztonsági zónáinak táblázata.
Mivel az ilyen beavatkozásoknál az első 30 perc kritikus, az ingyenesen elérhető kézikönyv felbecsülhetetlen segítséget nyújthat a katasztrófavédőknek, országtól függetlenül.
 
 
Az Android verzió pedig a Google Play áruházból: https://play.google.com/store/apps/details?id=gov.nih.nlm.erg2012

Vissza

Ezt a hírt eddig 1702 látogató olvasta.