Híreink

Már rendszeresítve a Dräger HPS 7000 sisak - a tűzoltósisakok új generációja

2013. november 19.

Mivel a tűzoltó sisakja több, mint egy puszta felszerelési darab, a Dräger mérnökei a HPS 7000 sisak megalkotásánál kiemelt figyelmet fordítottak a felhasználók véleményére. A 2008-ban elindult kezdő lépések után több, mint 100 tűzoltósággal konzultáltak világszerte, feldolgozták a tűzoltóságok követelményeit, szükségleteit, kívánságait és összekapcsolták a legújabb technológiákkal, amelyekkel nem csak sisakot, de egy fejvédelmi rendszermegoldást is fejlesztettek.


A Dräger mérnökei a felméréseket követően az alábbi kihívásokra kerestek és találtak megoldásokat a HPS 7000 sisak fejlesztésénél:
1.      Ember és ergonómia: a lehető legtöbb felhasználói igény szem előtt tartásával készült HPS 7000 2 sisakhéj mérette, 3 különböző hámmal (S,M,L), és könnyen szabályozható egyéni rendszerrel érhető el.
2.      Optimális felhasználás a különböző alklamazásokhoz: például vegyvédő ruhával és rögzített látómezővel használva.
3.      Emberi, emberméréstani és szemvédelem, korrekciós szemüveggel és anélkül: a Dräger HPS 7000 biztonságos alternatívát nyújt az integrált, egyedileg állítható védőszemüveg a beépített puha élvédő betéttel az orr és az arc területén.
4.      Gyenge láthatósági körülmények között is teljes munkaterület megvilágítása a lehetséges legalacsonyabb negatív hatással a viselési kényelemre: integrált és fénymérő LED technológiás beépített sisaklámpa a legjobb egyensúllyal , valamint külső lámpacsatlakoztatás lehetőségével.
5.      Emberméréstan figyelembevétele, valamint könnyű beszabályozás egyéni fejméretre és alakra: a HPS 7000 integrált szabályozható görgőkkel, záró mechanizmussal, kesztyűvel, 4 pontos hámmal, áll és nyakheveder hozzáillesztéssel és kénylemes hálóval teszi komfortossá a használatot.
 
A Dräger HPS 7000 fő jellemzői:
·         A Dräger HPS 7000 a magas szintű használati és viselési komfortja mellett saját kategóriájában az egyik legkönnyebb sisak (az alapváltozata 1.380 gramm).
·         Az ergonómikus sisakkialakítás egyenlően osztja el a fejen a súlyt, ezáltal tehermentesíti a nyakizmokat.
·         A beépített komfortos hajháló lehetővé teszi a magasság szabályozását, és jó klímát biztosít a sisak belsejében.
·         A nagy, modern arcvédő ellenző korlátlan védelmet biztosít a lehető legjobb láthatósággal.
·         Az átfogóan és egyenként is állítható maszk csatlakozórendszere erős és biztonságos sisak-maszk kombinációt hoz létre.
·         A sisak külső kompozit héja, kombinálva a belső PUR héjjal megbízható védelmet nyújt hő- és mechanikai hatásoktól. Az üvegszállal és aramid szövettel erősített műanyag a szélsőséges hőmérsékleteknek is ellenáll.
·         A HPS 7000 PRO változatnál a sisak héjába épített könnyű LED sisaklámpa jól megvilágítja a teljes munkaterületet.
·         A minden részletre kiterjedő tartozékok teszik teléjessé a Dräger palettáját.
·         Korlátlan élettartam és nincs “kötelező” gyakoriságú gyártói felülvizsgálata.

Vissza

Ezt a hírt eddig 2105 látogató olvasta.