Híreink

Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2014. - arccal a lakóházak felé

2014. január 06.

Az OTB tervei szerint 2014. év új, kiemelt feladata a lakóházakban keletkező tüzekről szóló erőteljes kommunikáció lesz. Külön kívánnak foglalkozni az elektromos rendszerek felülvizsgálatával, annak elmaradásának hatásaival. Ugyancsak tervezik az OKF-hez hasonlóan az OTB közösségi hálózaton (Facebook) történő megjelenését.


A következő évben folytatni kívánják az idei sikeres kampányokat. Az egyes elemekhez szükséges anyagok (leforgatott kampányfilmek, megtervezett plakátok, rendezvények megtartásához szükséges különböző segédanyagok) rendelkezésre állnak.
 
Mely fő feladatokat tervezik 2014-ben?
 
  • A szén-monoxid mérgezéses film újra forgatása, mivel annak hosszúsága miatt a kereskedelmi csatornák műsorába nehezebben és drágábban illeszthető be.
  • A budapesti metrós plakátkampányt 2014. őszétől újra indítják, az ehhez szükséges speciális igényű plakátok rendelkezésre állnak.  
  •  A szén-monoxid mérgezések kiváltó hatásaival, a különböző hatások jelentőségével kapcsolatban a helyi katasztrófavédelmi szervek jelenlegi gyakorlatára épülő, az abban és a BM OKF együttműködéseiben (ORFK, OMSZ, MÉK-MMK) rejlő lehetőségeket kihasználó új rendszer kialakítását kezdeményezik.
  • Az erdőtüzek megelőzésével kapcsolatos óvodai és iskolai kampányt az idei Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád és Pest megyén kívül ki kívánják terjeszteni Bács-Kiskun megyére is.

Vissza

Ezt a hírt eddig 1589 látogató olvasta.