Híreink

Védelem Online - félmillió látogató, másfélmillió dokumentum

2014. január 13.

2014. január 10-én pénteken köszönthettük lélekben a Védelem Online félmilliomodik olvasóját. Az eddigi látogatók közel másfélmillió dokumentumot, egészen pontosan 1.462.926-ot olvastak el. Egy olvasó átlagosan 3 dokumentumot olvas el. Az elmúlt évben a rendszeres látogatók (51%) és a tervezői oldalakról átkattintók (18%) száma markánsan emelkedett.


Talán ez a szám is mutatja, hogy a Védelem Online virtuális szakkönyvtárként a szakterület vezető szakembereinek szóló információforrásul szolgál. Az internet lehetőségeit kihasználva 533 tanulmányt, 50 szakdolgozatot, 28 jegyzetet, 54 történelmi tanulmányt és 526 aktuális termékekről szóló anyagot olvashatnak az Online kiadásban.
 
Az Online felület évfolyamonként tartalmazza a Védelem eddig megjelent lapszámait, ahonnan bármely cikk letölthető, felhasználhatóA fejlesztésnek köszönhetően bármely szóra a pdf állományokban is kereshetünk a felületen. Ezzel tovább erősödött a honlap hazai gyűjtőhely, illetve forráshely státuszát.
 
A VÉDELEM Onlinen a mintegy 4 000 dokumentum 247 új anyaggal bővült. A szakdolgozat készítés és a vizsgaidőszakban érzékelhetően nő a honlap olvasottsága. A mai napig – stabil szakmai olvasótábort kialakítva – 500 ezer olvasó 1 millió 463 ezer dokumentumot olvasott el. A modern keresőmotornak köszönhetően a pdf állományokban is lehet szavakra keresni, illetve az egyes anyagok olvasottsága mérhető.
 

Vissza

Ezt a hírt eddig 1360 látogató olvasta.