Híreink

„Katasztrófavédelmi díj” - Pályázati felhívás

2014. április 29.

Az elmúlt évi sikeres pályázatot követően a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora, valamint a „Somos Alapítvány” az iparbiztonság, a polgári védelem és a tűzvédelem területén két kategóriában hirdet pályázatot.


A díjat két kategóriában (I. és II. kategóriában) ítélik oda. 

A pályázatok az I. kategóriában

  • iparbiztonság,
  • a polgári védelem és
  • a tűzvédelem szekcióban kerülnek elbírálásra.

A díj annak a magyar állampolgárságú, vagy magyar állampolgársággal is rendelkező többes állampolgárságú természetes személynek adományozható, aki a termőföld, az ivóvíz, a levegő valamint a kritikus infrastruktúra, mint a hazai környezetbiztonság és iparbiztonság létfontosságú nemzeti értékeinek a megóvása érdekében kimagasló alkotói eredményt ért el.

A díjazottaknak a kuratórium mindhárom szakterületen oklevelet és bronz plakettet adományoz. A díjazottakat a Somos Alapítvány saját forrásából pénzdíjban részesíti, amelynek összege szekciónként 300.000 Ft, azaz háromszázezer forint.

(A díjazott a díjat oktatási intézményekben folytatott tanulmányokra, kutatásra, vagy külföldi tanulmányútra köteles fordítani, amelyről az Alapítványt tájékoztatni köteles.)

 

A díj II. kategóriáját ugyancsak az iparbiztonság, a polgári védelem és a tűzvédelem szekcióban hirdetik meg, azonban a díj a Magyarországon bejegyzett jogi személynek adományozható, akik díjazását ajánlóként kezdeményezhetik:

  • a Magyar Tudományos Akadémia tudományos osztályai,
  • az állami intézmények,
  • a felsőoktatási intézmények, tudományos és szakmai szervezetek,
  • a gazdálkodó szervezetek, civil szervezetek.

 

A pályázat benyújtásának és az ajánlások benyújtásának határideje: 2014. szeptember 15.

A díj elnyerésére pályázni a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézetéhez benyújtott egyéni pályázattal lehet (postacím: 1581 Budapest, 146. Pf.: 15., cím: 1101. Budapest, Hungária krt. 9-11.).

A pályázatok beadásával kapcsolatos kérdésekre Dr. Dobor József tűzoltó őrnagy ad felvilágosítást (elérhetősége: dobor.jozsef@uni-nke.hu).

Az I. kategória hivatalos kiírása ide, míg a II. kategória hivatalos kiírása ide kattinva érhető el.

 

A Katasztrófavédelmi díjkuratóriuma

Vissza

Ezt a hírt eddig 1725 látogató olvasta.