Híreink

TSZVSZ Konferencia - Újdonságok a világ tűzvédelmében

2014. június 23.

A TSZVSZ Magyar Tűzvédelmi Szövetség június 11-én és 12-én Vecsésen Tűzvédelmi Szakmai Napok keretében tartotta meg „Újdonságok a világ tűzvédelmében” tematikával konferenciáját, amelyre közel 100 fő jelentkezett. A konferenciáról, ahol hét kiállító újdonságait is bemutatták, adunk rövid tájékoztatást.


Az első nap tíz előadása – többek között Farkas Károly, Az IP technológia megjelenése a tűzjelzéstechnikában, Ibolya Wiedemann, BlowOff - Az aspirációs rendszer új dimenziója és Lestyán Mária, Homlokzatok tűzvédelme, figyelemmel az új OTSZ-ben lévő változásokra és a ROCKWOOL ECOROCK rendszer bemutatása – mint újdonság szerepelt a programban, s ehhez kapcsolódóan hét cég kiállított termékeit is megtekinthették az érdeklődők. 

A második nap első részében a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Tűzvédelmi Főosztályának vezetője és munkatársai tartottak előadást. Érces Ferenc tű. ezredes, főosztályvezető az új Országos Tűzvédelmi Szabályzat (OTSZ) és az azzal összefüggő Tűzvédelmi Műszaki Irányelvek (TvMI) előkészítésének kérdéseit ismertette. Kitért az Országos Tűzmegelőzési Bizottság feladataira és eddigi tevékenységére.
Az új OTSZ kidolgozásával, a javaslatok bedolgozásának illetve elvetésének kérdéseiről Wagner Károly tű. alezredes tartott előadást. Szabados László tű. alezredes a tűzoltó készülékek, tűzoltó vízforrások és a beépített tűzvédelmi berendezések kérdéskörére fókuszált. Barta-Vámos László tű. őrnagy az építési termékek forgalmazásának, beépítésének feltételeiről, valamint az aktuális piacfelügyeleti kérdésekről tartott előadást. 

A továbbiakban négy szekcióban folytatódott a tanácskozás, ahol

  • az Építészeti tűzvédelem tagozat az építési termékek és építményszerkezetek tűzvédelmi jellemzőinek az igazolásával, 
  • a Beépített tűzjelző-, oltórendszerek tagozat a tervezett Tűzvédelmi Műszaki Irányelvvel,
  • a Tűzoltó készülék, tűzvédelmi felszerelések tagozat a Minősített tűzvédelmi vállalkozó kérdésével, 
  • az Oktatók, szakértők, tervezők tagozat pedig a Tűzvédelmi Műszaki Megfelelőségi Kézikönyv (TVMI) tervezett tartalmáról vitázott. 

Nikicser Ildikó 
Titkár 

Vissza

Ezt a hírt eddig 1915 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek: