Híreink

Balatonátúszás 2014

2014. július 21.

Kétszeri halasztás után szombaton megtartották a 32. Balaton-átúszást a Révfülöp és Balatonboglár közötti 5200 méteres távon. Az időjárás várható változását a meteorológia előrejelzése alapján folyamatosan figyelemmel kísértük. Ennek megfelelően született döntés az elmúlt két hétvégén az átúszás elhalasztásáról illetve most a megtartásáról. A döntést követően a biztonságot szavatoló biztosító hajók felállításával kezdődött a tervezés.


Eredetileg július 5-ére tervezték, de a kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt kétszer is el kellett halasztani a versenyt. Nevezni a révfülöpi futballpályán lehetett reggel 7 órától 13.30-ig, a rajt 8 órától 14 óráig folyamatos volt.

A távot 7258 fő teljesítette, fennakadás nem volt. Folyamatosan nyomon követtük az eseményeket. 

Az 5.2 km-t a révfülöpi kikötőből indulva, a balatonboglári Platán strandra érkezve kellett teljesíteni. A rajt időszak reggel 8.00 órától délután 14.00-ig tartott.

Nevezni Révfülöpön, a kikötőhöz közeli labdarúgópályán lehetet. A nevezés 7.00 órától 13.30-ig tartott. A nevezettek közül az általános orvosi vizsgálat alapján alkalmasak indulhatnak. A rajtolásnál, a csuklópántot leolvasták majd az érkezésnél ugyancsak leolvasták. 

A táv során átlag 20-30 méterenként álló hajók, motorcsónakok biztosították az útvonalat. 
A verseny napján a rendezvényre bérelt hajójáratok közlekedtek Révfülöp és Balatonboglár között. Az utazás a vonalkódos csuklópánttal rendelkezőknek ingyenes volt. A révfülöpi rajthoz érkezők csomagjait raktározták és Balatonbogláron a célba érkezés után a célterület mellett felállított raktárbázison vehették át az úszók.

Vissza

Ezt a hírt eddig 1641 látogató olvasta.