Híreink

Amikor a tűzoltók felveszik a kesztyűt

2014. július 23.

A bevetési védőkesztyűk fontos részét képezik egy tűzoltó védőruházatának; ugyanakkor mivel különféle feltételeknek kell megfelelniük, különféle paraméterekkel is érkeznek. A Rosenbauer ezen filozófia mentén új taggal bővítette kesztyűszériáját.


A gyártó ajánlása szerint a már meglévő SAFE GRIP 3 (amely tűzbelépésnél jó, ha „kéznél” van, hiszen az EN 659:2008 szabványnak megfelel) mellé az új RESCUE II olyan területen alkalmazható, ahol nem tűz- hanem inkább fizikai behatások elleni védelemre van szükség. A műszaki mentésnél, oltóvíz-ellátás kiépítésénél alapvetően más feltételek uralkodnak, így az ilyen helyzetben „ormótlannak” ható kesztyű helyett egy hajlékonyabb, tűz helyett vágásoktól, szúrástól és horzsolásoktól védő kesztyűre van szükség. A védőkesztyűket az EN 407 (hőkockázatok elleni védelem) és az EN388 (mechanikai behatások elleni védelem) szabványok szerint tanúsítják, vagyis a két termék jól kiegészíti egymást.

Ráadásul az új modell (RESCUE II) továbbfejlesztett változat, hiszen az ötös teljesítményszintet éri el az EN 388-as szabvány szerint. 

Vissza

Ezt a hírt eddig 1856 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek: