Híreink

Oltóberendezés Szakosztály alakult - Nádor András az elnök

2014. szeptember 15.

Hosszú előkészítő munka után a MMK Tűzvédelmi Tagozatán belül 2014. szeptember 11-én, 63 alapító taggal, Lakiteleken megalakult az Oltóberendezés Szakosztály. Az előzetes hírek már jelezték a szakosztály vezetősége iránti érdeklődést, ennek megfelelően Lengyelfi László tagozati elnök, írásos motivációs bemutatkozást kért a vezetőségi aspiránsoktól, amit az érdeklődők már korábban megkaptak.


A Lakiteleki konferencia második napjának délelőttjén az oltóberendezés tervezők külön szekcióban tartottak konferenciát, ahol egyben a szakosztály megalakulására és az elnökség megválasztására is sor került.
Az elnöki tisztségre két jelöltet javasoltak: Nádor Andrást és Hajdú Andrást. S a bemutatkozások elhangzása után a 63 jelenlévő – jelentős többséggel – Nádor Andrást, a Kamara Tűzvédelmi Tagozatának elnökségi tagját, választotta a szakcsoport vezetőjévé.
Nádor András sok éves finnországi tartózkodást követően 1992-ben tért vissza Magyarországra.  A magyarországi tűzvédelem területén 1995 óta dolgozott, mint a Ventor Tűzvédelmi Kft. tulajdonos ügyvezetője és vízködös oltóberendezés tervező. Bemutatkozása szerint ma már nem foglalkozik aktívan a társaság napi operatív ügyeivel, ezért megfelelő ideje és energiája marad „közügyeink” támogatására.
Néhány megkérdezett tag a független szakértelemre, a nemzetközi tapasztalatokra, a jelentős tervezői tapasztalatra hivatkozott a voksa kapcsán, abban bízva, hogy mindezt képes lesz az oltóberendezés tervezők érdekében kamatoztatni az új elnök.
Az új elnök programjának lényeges elemei:

  • az oltóberendezés tervezők szakmai érdekképviseletének megvalósítása,
  • az oltóberendezés tervezők anyagi és erkölcsi elismertségének növelése,
  • az oltóberendezés tervezők nemzetközi szintű továbbképzésének megoldása, 
  • a nemzetközi piacokon elfogadott mérnöki képesítések biztosítása,
  • a tervezői vállalkozások fejlesztésének támogatása.

A 63 fő alapító tag jelenlétével megtartott választás az alábbi eredménnyel zárult:

  • Elnök: Nádor András 
  • Elnökségi tagok: Bárányosné Ábrahám Rita, Bischoff Pál, Hajdú András, Scharbert Gyula 

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 1713 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek: