Híreink

ÖTE régiós konzultáció Miskolcon és Kaposváron

2014. november 11.

Budapest, Győr és Kiskunfélegyháza után Miskolcon (Dr. Bérci László ddtb.) és Kaposváron (Dr. Horváth Jenő ezds.) folytatódott az önkéntes tűzoltó egyesületek régiós konzultációja, ahol az önkéntes tűzoltó egyesületek Magyarország mentő tűzvédelmében betöltött szerepét, az önálló beavatkozás feltételeit, valamint az október 17-től módosult szabályokat ismertették.


Ennek alapján az előírt feltételek megléte esetén immáron évi háromezer óra készenléti idő vállalásával is önálló beavatkozói feladatokat láthatnak el az erre vállalkozó egyesületek. A konzultáción beszéltek az SMS riasztási rendszer eddigi tapasztalatairól és a rendszer jövőbeni fejlesztéséről, az önkéntes tűzoltó egyesületek működésére kiírt pályázatról és az ezzel összefüggő elszámolások rendjéről is. Az elhangzott előadásokat (melyek az alábbi linkekre kattintva letölthetők) tesszük közzé.

Önkéntes tűzoltó egyesületek szerepe Magyarország mentő tűzvédelmében – Dr. Bérczi László tű. dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő

Önkéntes tűzoltó egyesületek régiós konzultációja – Gáncsosné M. Zsuzsanna tű. őrnagy, Tűzoltósági Főosztály

 

 

 

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 1560 látogató olvasta.