Híreink

Új generációs Panther sorozat

2014. október 31.

A hírek szerint a Rosenbauer a repülőtéri tűzoltójárműveinek, a Panther-ek, új sorozatát tervezi. A járművek technikai adatait még lakat alatt őrzik, de egy vázlat már ismertté vált az új járművekről. A jövő évi Interschutz kiállításon Hannoverben – 2014 június 8-13 között – várhatóan mindenki árgus szemekkel figyeli majd a csúcstechnikát.


Az közismert, hogy a Pantherek nemcsak teljesítményükkel nyújtanak nagyot, hanem dizájnban is különlegesek. A mostaniakat is számos nemzetközi dizájn díjjal jutalmazták 2006-ban és 2008-ban. A nyilvánosságra került képen látható, hogy erre most is kiemelt figyelmet fordítottak. A világos vonalvezetés és a frontrész kialakítása aláhúzza az új Panther dinamikus jellegét és egyben markáns megjelenést ad az új járműnek. Mindezzel a hírek szerint a kabinból való körkörös kilátást segítik, ami az oltástechnika belső térből történő irányításánál különösen fontos. Ugyanezek a szempontok láthatók a megvilágításnál, a dizájn a funkciót, jelesül a beavatkozás biztonságát szolgálja.

A kabin mellett az oltástechnikát is továbbfejlesztették. Új szivattyúk, habbekeverő-rendszer és víz/hab/porágyúk fejlesztése, tesztelése folyik. Az új fejlesztések eredményei aztán általában később a hagyományos ipari és közösségi gépjárműfecskendőkben is megjelennek.

A hírek szerint a Panther 4x4 és 6x6 típusokat a jövő évi hannoveri Interschutz kiállításon, az új 8x8-as csúcsragadozót pedig 2017-ben mutatják be.

Vissza

Ezt a hírt eddig 1680 látogató olvasta.