Híreink

Hogyan működik a tűzoltó robot? – Egy legenda akcióban!

2024. augusztus 12. 11:18

Erre a kérdésre élő bemutatón kaphatnak választ mindazok, akik szeptember 14-én kilátogatnak a Tűzoltó Szakmai Napra, amelyet idén első alkalommal a HEROS Zrt. telephelyén tartanak, immár 35 kiállítóval. A legenda pedig a párizsi Notre Dame tüzénél alkalmazott tűzoltó robot továbbfejlesztett változata.


Minden tűzoltó számára emlékezetes képekként jelennek meg a párizsi Notre Dame égésénél az első percek, amikor a templomtérbe beküldték a tűzoltó robotot, miközben élőben közvetítette a saját tevékenységét és a tűz pusztítását.

Most a Milipol Zrt. és a francia robotgyártó cég képviselője a Colossus Heavy robotot mutatja be a kiállításon, ahol gyakorlati bemutatón demonstrálják a tűzoltó robot képességeit. Azért a lehetséges teljesítményre utal, hogy a robot fecskendőjének működéséhez 5-10.000 liter vizet kértek biztosítani. Ezen nem múlik, a Heros egy gépjárműfecskendője 40 m tömlővel biztosítja a táplálást.

Persze a Colossus nem csak egy tűzoltásra tervezett, távirányítású robot, amely nagynyomású vízágyújával, erőteljes terepjáró futófelületeivel bármilyen terepen működik, hanem segíthet a törmelék eltávolításában és az evakuálásban is.

https://robotsguide.com/robots/colossus

 


Tűzoltó Szakmai Nap

Helyszín: BM Heros Zrt. telephelye (bejárat látogatók számára: 1106 Budapest, Napmátka utca 3.)
Időpont: 2024. szeptember 14.
Jelentkezés: mtsz.kiallitas@gmail.com (2024. aug. 28-ig!)
Részletek itt

Vissza

Ezt a hírt eddig 173 látogató olvasta.