Híreink

GLORIA: Újfajta tűzoltókészülék képzés a virtuális világban

2024. május 29. 07:29

A német tűzvédelmi szakemberek szavazatai alapján GLORIA a VR Fire Trainer lett a tavalyi év legjobbja a szervezetek tűzvédelmét támogató eszközök közül, amely értékelésük szerint újfajta tűzoltókészülék használati képzést tesz lehetővé a virtuális világban.


A termék virtuális valóság szemüvegből (VR headset) és egy tűzoltó készülék bábuból áll. A VR headset segítségével a képzés résztvevői különböző virtuális környezetekbe lépnek be, és különböző tűzeseti helyzeteket szimuláló, valósághű gyakorlatokon keresztül vezetik őket. Az olyan kiegészítő funkciók, mint a tűz terjedése, a füstfejlődés és az anyagok gyúlékonysága, eddig nem látott valóságtartalmat biztosítanak.

A GLORIA VR Fire Trainer teljesen mobil és nem igényel külső számítógépet, így szinte bárhol és bármikor tökéletesen használható. Telepítése és használata nem igényel előzetes műszaki ismereteket vagy időigényes oktatást.

A különböző helyiségekben bármilyen ott előfordulható tűzforgatókönyvek szimulálhatók. A nagy irodában keletkező tűztől kezdve a konyhában keletkező zsírtűzön át a raktárban keletkező lítiumakkumulátor-tűzig terjed a skála.

Összesen kilenc forgatókönyv áll a felhasználó rendelkezésére, amelyekhez ki kell választania a tűznek megfelelő tűzoltó készüléket a megfelelő oltóanyaggal, és el kell indítania az oltási folyamatot.

A gyakorlatokat úgy tervezték, hogy szinte intuitívak legyenek, és a visszajelzés a tréning után azonnal elkészül. Az oktatók és a résztvevők a „képernyőmegosztás” funkció segítségével követhetik az oltási folyamatot és adhatnak visszajelzést.

 

www.gloria.de

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 248 látogató olvasta.