Híreink

Létesítmények fenntartásának, üzemeltetésének tűzvédelme – Szakmai nap Kecskeméten

2023. április 25. 14:11

A Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Tűzmegelőzési Bizottsága, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a TSZVSZ Magyar Tűzvédelmi Szövetség és a fiREG április 21-én szakmai napot tartott, a létesítmények fenntartásának, üzemeltetésének tűzvédelme témakörben Kecskeméten. A konferenciáról számolunk be.


A konferencia résztvevőit Gaál József, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke és Gyapjas János tűzoltó ezredes, a Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese köszöntötte.

A szakmai nap célja a használat tűzvédelmére vonatkozó előírások gyakorlati alkalmazásának segítése, jó gyakorlatok közreadása, a hatósági tapasztalatok megosztása és az együttműködés erősítése volt. Ennek megfelelően a rendezvény sok érdeklődőt vonzott, több, mint 100-an vettek részt a programon.

A rendezvény nyitóelőadásában a használat tűzvédelmének jelentőségéről, valamint tűzeseti tapasztalatokról Gyapjas János tűzoltó ezredes, megyei igazgatóhelyettes értekezett. Ezt követően Herczeg Ferenc, FM mérnök (Leadec Kft.) adott átfogó tájékoztatást az épületüzemeltetés napi kihívásairól gyakorlati példákon szemléltetve.

A karbantartás és üzemeltetői ellenőrzési jogszabályi hátteréről és azok gyakorlati tudnivalóiról Szabó Mónika, a Halas Tűzvédelem Kft. ügyvezetője beszélt. Bajusz Péter, a Colonnade Biztosító munkatársa biztosítási, polgárjogi, büntetőjogi, valamint kártérítési következmények témakörét járta körül.

Tóth Szilárd tűzoltó hadnagy, a kecskeméti katasztrófavédelmi kirendeltség hatósági osztályának főelőadója tárolási szabálytalanságokkal kapcsolatos tapasztalatokat osztott meg a hallgatókkal. Prezentációjában a hatóság szemszögéből közelítette meg a tűzjelző berendezések üzemeltetését, valamint a téves tűzjelzéseket felölelő témát Wicker Balázs tűzoltó alezredes, a kiskunhalasi katasztrófavédelmi kirendeltség hatósági osztályvezetője.

Az alkalomszerű tűzveszélyes tevékenység végzésére szóló engedély kiadásának típushibáit gyűjtötte össze előadásában Imréné Végi Regina tűzoltó hadnagy, a bajai katasztrófavédelmi kirendeltség hatósági osztályának főelőadója. Egy üzlethelyiség, egy szálláshely felújításánál, átalakításánál nagyon sok kitételnek kell megfelelni, többek között, hogy tűzvédelmi szempontból megfelelő legyen. Szakhatósági szemléken, hatósági ellenőrzéseken feltárt hiányosságokat, szabálytalanságokat Kónya József tűzoltó hadnagy, a bajai katasztrófavédelmi kirendeltség hatósági osztályának főelőadója ismertette.

 

Az elektronikusan vezetett üzemeltetési napló előnyeit Fekete Attila a fiREG.hu Kft. fejlesztési vezetője mutatta be.

Az előadások prezentációinak bemutatására visszatérünk.

 

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 875 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek: