Híreink

Közelebb hozza tudományos megoldásait a mindennapi életünkhöz a 3M

2015. március 30.

A 1902-ben alapított 3M fejlesztései napjainkban szinte minden iparágban így a tűzoltó anyagokban, védőruhákban is jelen vannak, de a mobiltechnológiától kezdve a biztonságos közlekedési megoldásokon át egészen a gyógyítást szolgáló újításokig terjed a skála. A cég a Kutatás-fejlesztésre az elmúlt öt esztendőben több mint 7,6 milliárd dollárt költött. Ennek részeként innovációs központot avattak Budapesten.


A St.Paul (Minnesota, USA) székhelyű 3M a világ egyik legnagyobb gyártóbázisával rendelkező vállalata, amelynek éves értékesítése eléri a 30,8 milliárd dollár. A közel 200 országban jelenlévő cégnél évente mintegy háromezer találmányt jelentenek be, aminek köszönhetően tavaly nyáron bejegyezték a százezredik szabadalmukat is. A cég mindig is a kutatás-fejlesztést tartotta egyik legfontosabb feladatának. Erre évente közel 2 milliárd dollárt költ és több mint nyolcszáz szakembert foglalkoztat ezen a területen.  A tudományos alapok a vállalat alapértékei közé számítanak, és ezt mostantól erőteljesebben szeretnék megmutatni. Ehhez igazodva hozták létre a „3M Science. Applied to Life.™” programot, amelyen keresztül a jövőben még hangsúlyosabb szerepet kap annak bemutatása, hogy a 3M tudományos innovációi hogyan hatnak a világunkra és alakítják át, teszik könnyebbé a mindennapokat, az emberek életét. 

„Célunk, hogy az üzleti stratégiánkat meghatározó, a tudományt előtérbe helyező programunk elindításával láthatóvá tegyük mindenki számára azt, hogy a tudományos kutatásoknak milyen mélyreható, gyakorlati hasznuk van. Tesszük ezt azért is, mert ez az irány alapvetően fogja meghatározni a 3M jövőjét. A tudomány segítségével olyan termékeket állíthatunk elő, amelyek konkrét, gyors, eredményes és könnyen adaptálható megoldásokat biztosítanak egy – egy probléma kiküszöböléséhez, jelentkezzen az az élet bármely területén.” – fejtette ki Radoslaw Kaskiewicz, a 3M központi régiójának ügyvezető igazgatója. .
Magyarországon a 3M hazai szakmai partnerei és üzletfelei a vállalat újonnan megnyitott „Customer Innovation Center Budapest” innovációs központjában nyerhetnek betekintést abba, hogyan valósul meg és milyen gyakorlati előnyöket jelent a „3M Science. Applied to Life.™” program.


 

Vissza

Ezt a hírt eddig 1605 látogató olvasta.