Híreink

Mi az az Emergency Plug? – BM HEROS bemutató Földváron

2022. augusztus 29. 09:49

Az elektromos autók egyre több kihívás elé állítják a beavatkozókat. A BM HEROS nem csak tűzoltó járműgyártóként, hanem napjaink kihívásaira választ adó megoldások forgalmazójaként is bemutatkozik szeptember 17-én a Naro kempingben a tűzoltó szakmai napon.


Egy belső égésű motornál a járó motor jól hallható és ez a jellegzetes hang figyelmezteti a beavatkozókat egy balesetet szenvedett járműnél, vagy egy vezetői rosszullétnél a lehetséges veszélyekre. Honnan tudhatjuk, hogy egy teljesen hangtalan elektromos vagy hibrid autó működőképes?

A veszély, hogy a gázpedál megnyomása után az elektromos motorok azonnal teljes erőt és nyomatékot biztosítanak. A közelben tartózkodók előzetes figyelmeztető hang nélkül csak a mozgásból szerezhetnek erről tudomást. Sőt, a villanymotorok nagy nyomatéka miatt a legtöbb esetben a kerekek „elakadása” esetén sem lehet biztonságos környezetet kialakítani.

Az elektromos meghajtású járműveket természetesen ellátják gyári biztonsági rendszerekkel. Súlyos baleset esetén a nagyfeszültségű rendszert egy biztonsági mechanizmus leválasztja. Azt azonban, hogy ez a mechanizmus valóban beindult-e, kívülről nem lehet látni. Ha csak rosszullét, vagy kisebb baleset miatti esettel van dolgunk, ez a biztonsági mechanizmus nem lép működésbe.

Ennek a veszélynek a megoldására találták ki az Emergency Plugot.

Aki szeretné megtudni, hogy mire jó és látni, hogy hogyan kell szakszerűen alkalmazni egy Emergency Plugot, az látogasson el szeptember 17-én Balatonföldvárra, a Tűzoltó Szakmai Napra.

 

Emellett most már 30 kiállítóval és 15 szakmai bemutatóval várják a tűzoltókat.

 

A rendezvény ingyenesen látogatható, de a zavartalan fogadás és az étkezés biztosítása érdekében regisztrációhoz kötött.

Jelentkezés: mtsz.kiallitas@gmail.com címen a szervezet neve és a létszám megadásával.

Az előzetesen regisztrált érkezők számára a belépéskor regisztrációs lapot adnak, ami egyben ingyenes étkezési és tombola jegyként is szolgál.

 

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 1064 látogató olvasta.