Híreink

Új fejlesztések az Interschutzról – Dräger bemutató Balatonföldváron

2022. szeptember 14. 08:49

Aki nem jutott el a világ legnagyobb tűzoltó kiállítására, annak házhoz jönnek az újdonságok. A Dräger standján szinte minden ott lesz, ami Hannoverben újdonságként szerepelt. Ami jó hír, hogy ezek a fejlesztések modulárisan egymásra épülnek, így a technikai felszereléseink lépésenkénti megújítása, korszerűsítése reális lehetőség.


Ami a tűzoltó életét védi

Az egyéni védőfelszerelés a biztonságos hazaérkezés első lépése, persze az is fontos, hogy könnyen viselhető legyen, biztosítsa a szabad mozgást. Ezért most a Dräger legújabb fejlesztéseit lehet tesztelni.

DRÄGER PSS® AIRBOSS légző szuperkönnyű és mégis erős, szabadon mozoghatunk benne, ami a háromlépéses magasságállításának a forgó és csúszó derékszíjnak köszönhető. Újdonság, hogy mindenki tetszése és lehetőségei szerint a három monitorozó rendszer bármelyikével kialakíthatja saját készülékét.

  1. PSS® AirBoss Active – ezen a mechanikus manométer és a legkisebb súly a fő előny.
  2. PSS® AirBoss Agile típusnál – elektromos manométer, integrált PASS eszköz, alacsony nyomás figyelmeztetés, mozgás riasztás, hőriasztás, kézi vészjelző, LED buddy és állapotjelzők, elektronikus hangjelzők már közel a csúcstechnika vívmányait adja.
  3. PSS® AirBoss Connect típus már az abszolút jövőbe mutat – digitális manométer, Telemetria PASS, Hangjelzésig eltelt idő kiszámítása, elesés és ütés riasztás, 360° LED buddy és állapotjelzők, automatizált felügyelet telemetrián keresztül, ürítési riasztások, ennyit ízelítőül.

Megcsodálhatjuk az új DRÄGER NANO PALACK-ot, amely PET hüvellyel és karbon nanocső technológiával készült, súlya mindössze 2,8 kg. A szénszálakkal burkolt a DRÄGER KARBON KOMPOZIT PALACK-ot szintén a technológia csodája


Dräger Nano

A nagyobb bevetéseknél a helyzet átlátása fontos, itt lép működésbe a Dräger FireGround felügyeleti rendszer, amely minimálisra csökkenti a rádión keresztüli hangkommunikáció igényét. Független, valós idejű adatátvitelt biztosít, sőt független az elérhető hálózattól és az áramellátási infrastruktúrától is. Ez egyértelműen a jövőbe mutat.

A tűzoltó fejét védő Dräger HPS® SafeGuard rendkívül könnyű, univerzális sisak is fontos szereplője lesz a kiállításnak. Rögtön a DRÄGER HPS®-COM sisakra szerelt kommunikációs rendszer révén.  A DRÄGER FPS®-COM 5000, ami a Dräger FPS® 7000 teljes arcmaszkhoz lett kifejlesztve, és tiszta kommunikációt biztosít hangerősítőn vagy rádión keresztül akár szélsőséges vagy zajos feltételek között is. Kézhasználat nélküli TeamTalk lehetőséget biztosít, sőt a tűzoltók fedett helyen akár 30 méter távolságig kommunikálhatnak egymással.

Ami segít az életmentésben

  • Ha a sötétben, füstben embereket kell keresnünk DRÄGER UCF® FIREVISTA kicsi, könnyű, robosztus és könnyen használható kompakt Suppression hőkamerát választhatjuk a standon, amely kiváló képminőséget biztosít a legzordabb feltételek között is.
  • A DRÄGER PARAT® 5550 egy a környezeti levegőt szűrő, tűzesetekre fejlesztett menekülőkámzsa, ami egymástól független mozgást tesz lehetővé.
  • A Dräger PSS® mentőkámzsa levegőt ad a tűzoltó légzőkészülékéről az áldozatnak.
  • A Dräger RPS 3500 mentőcsomag lehetővé teszi, hogy a tűzoltó levegőt adjon csapdába került munkatársainak vagy civileknek a veszélyes környezetben.

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 805 látogató olvasta.