Híreink

A meleg ne szökjön – csak a hőt és füstöt vezessük el jól

2022. október 31. 07:00

Napjaink sarkalatos kérdése az energiatudatosság és az energiahatékonyság. Nincs ez másképp a tűzvédelemben sem. Hogyan egyeztethető össze épületeink energiafelhasználásának csökkentése a biztonságos és hatékony hő- és füstelvezetéssel? A kérdés aktuális, a válasz kézenfekvő.


Souchier Certilame motoros füstelvezető zsalu hőszigetelt kerettel és lamellákkal

A válasz kézenfekvő: homlokzatra beépíthető hőszigetelt szerkezetekkel. Ilyen megoldást kínál a Souchier Certilame termékcsalád az MSZ EN 12101 szabványnak megfelelően. A TÜV Rheinland által minősített 24 V-os motoros füstelvezető zsalu a standard Certilame hőszigetelés szempontjából is megerősített, továbbfejlesztett verziója. Nemcsak a lamella, hanem maga a zsalukeret is hőszigetelt.

Hőátbocsátási tényező: (Ug) 1,47 [W/m²·K]


Souchier Certilam hőszigetelt zsalu - füstelvezetésre és légpótlásra 

Souchier Certilam hőszigetelt zsalu – szendvicspaneles beépítés, ipari, logisztikai épületek (balra) – lépcsőházi légpótlás lakóépületben (jobbra)

 

Ráadásul a hőszigetelt keret rugalmasan választható, a „G” kerettel kívülről és belülről is beépíthető, az „A” kerettel a külső oldalól beépíthető szerkezetet tudunk gyártani. Ezzel a választási lehetőséggel a Souchier Certilame zsaluk ideális megoldást kínálnak raktárak, gyártócsarnokok, de akár lakóépületek lépcsőházaiba, zárt folyosóira, vagy pinceszinti garázsok angolaknáiba történő beépítéshez. Ha azt nézzük, hogy mire használhatóak, a füstelvezető rendszer részeként füstelvezetési és légpótló pozícióban egyaránt kiválóak. Színválasztékuk a RAL skálán belül tetszőleges. Azt is bátran kijelenthetjük, hogy a Souchier Certilame termékcsalád egyedi igényekre szabott sorozat termék, méretes szabóság a füstelvezetésben az MSZ EN 12101 szerint standardizálva.

 

Tulajdonságok

  • Nagy keretválaszték, így szinte valamennyi épület- és homlokzattípusba beépíthető, hőszigeteléssel két keret választható
  • Méretre gyártva: geometriai felület (Av): 1–6 m²
    • Nyílásszélesség: min. 500 mm, max. 2400 mm
    • Nyílásmagasság: min. 550 mm, max. 3054 mm
  • Hő- és füstelvezetési, légpótlási és/vagy szellőztetési funkció
  • Alumínium ill. eloxált alumínium, RAL színezés


Souchier Certilam hőszigetelt zsalu – méretes szabóság sorozatgyártásban


Souchier Certilam hőszigetelt zsalu – kis helyigény, nagy hatásos felület


Souchier Certilam hőszigetelt zsalu – légpótlásra, esztétikus megjelenéssel 
 

A működéshez szükséges helyigénye kicsi, a zsalu levél magassága 12,5 cm, vagyis nyitott állapotban gyakorlatilag nem szűkíti a menekülési útvonalat, viszont a fémszerkezet hatékony védelmet nyújt az illetéktelen behatolással szemben.

 

Bónusz még az energiahatékonyságban:

A Souchier Certilame zsalu nemcsak hő- és füstelvezetésre és légpótlásra, hanem komfort szellőztetésre is használható.  A zsalu levelek nyitása állítható, ezzel kellemes átszellőzés és az épület természetes hűtése biztosítható. Gazdaságosan, energiafelhasználás nélkül, hőfokszabályozott vezérléssel mindent a természetre bízva. Komplexitásában szolgálja a tűzvédelmi biztonságot és klímatudatos szellőzést és hűtést ezzel is csökkentve az ökolábnyomot.

A Souchier Certilame hőszigetelt zsalu a jövő kulcsa a jelenben. A tervezéshez induló segítség a mérettáblázat, a kivitelezési méret pontos meghatározáshoz állunk partnereink rendelkezésére.

 

Forgalmazza:

Ludor Kft. – „Több, mint füstelvezetés”
1082 Budapest, Baross utca 98.
www.ludor.hu
ludor@ludor.hu

 

Souchier Certilam hőszigetelt zsalu – méretezési táblázat (a nagyobb mérethez kattintson!)

Vissza

Ezt a hírt eddig 818 látogató olvasta.