Híreink

Új gyáregységfejlesztés a Kingspannál

2023. november 24. 08:07

A regionális építési piac modern elvárásainak kielégítése érdekében egy korszerű, ásványi szálas szendvicspanelt gyártó egységet helyeztek üzembe Felsőlajoson. Környezetvédelem, karbonlábnyom és fenntarthatóság.


A Kingspan Insulated Panels 1999 óta tevékenykedik Magyarországon. Első helyi gyártóüzemüket 2004-ben építették meg. Most ezzel az új gyáregységgel tovább terjeszkednek a régiónkban. A legjobb tűzvédelmi minősítésekkel rendelkező 'Best in Class' ásványi szálas szendvicspaneleket gyártják az új beruházás eredményeként.

Az itt gyártott KS1000 FH falpanel rejtett rögzítéssel és nem éghető K-Roc® ásványgyapot hőszigetelő maggal rendelkezik. Kiváló tűzállóságának köszönhetően alkalmas tűzszakasz határon, vagy magas tűzvédelmi kockázatú helyeken történő beépítésre. Külső homlokzatokon vízszintesen és függőlegesen egyaránt beépíthető.

Tájékoztatójukban kiemelik, hogy cégünk karbonlábnyomának hatékony csökkentése érdekében kiemelt hangsúlyt fektetnek a környezetbarát gyártási módszerekre és berendezésekre, valamint hatékony helyszíni megújuló energiatermelésbe. A helyi gyártás további lehetőséget ad a szállításból adódó környezeti terhelés csökkentésére. Ez összhangban van cégük globális törekvéseivel, melyet 2030-ig Planet Passionate elnevezésű fenntarthatósági programunkkal valósítanak meg. 

Vissza

Ezt a hírt eddig 246 látogató olvasta.