Híreink

Épületenergetika és energetikai tanúsítások tűzvédelmi kérdései I.

2023. november 14. 09:14

Miként vegyük figyelembe az energetikai tervezés során a tűzvédelmi követelményeket? Melyek az energetikai modernizáció, az épületfelújítások, korszerűsítések új tűzvédelmi kihívásai? Milyen műszaki megoldások alkalmasak a tűzvédelmi követelmények kielégítésére? Miként lehet igazolni a megfelelőséget? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a november 28-án, Tatabányán szervezett konferencia és webinárium, amelynek programját tesszük közzé.


A tűzvédelmi szempontú szakmai nap, aktualitása a 2023. november 01.-től hatályos 9/2023. (V. 25.) ÉKM rendelet az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról, valamint a megváltozott 176/2008. (VI. 30.) Korm. rendelet az épületek energetikai jellemzőinek tanúsításáról. A tervezés, valamint a tanúsítás során figyelembe szükséges venni a tűzvédelmi követelményeket.

Az előadások anyagai a konferenciát követően a résztvevők számára visszanézhetők, az előadás anyagok pdf. formátumban letölthetőek lesznek. Aki a konferencia napon nem tud részt venni annak is érdemes ennek okán a rendezvényre regisztrálni!

 

A konferencia időpontja: 2023. november 28., 10 óra 00 perc

A konferencia helyszíne: EDUTUS Egyetem, „A” Épület földszinti Nagyelőadó (2800 Tatabánya, Stúdium tér 1.)

A személyes részvétel mellett lehetőség van online módon is csatlakozni a rendezvényhez.

Regisztráció: Jelentkezési határidő: 2023. november 22. 

Részvételi feltételek: Részvételi díj: 9.000.- Ft + Áfa a személyes részvételi díj étkezést tartalmaz.

TSZVSZ tag online részvétele: 5.000.- Ft/ fő + Áfa

A szakmai napon való részvétel feltétele a részvételi díj megfizetése. A számlát a TSZVSZ Magyar Tűzvédelmi Szövetség a jelentkezési lap alapján állítja ki és küldi meg a résztvevőnek. Amennyiben az utaláshoz előre lenne szüksége a számlára, vagy díjbekérőre, kérjük azt a tszvsz@tszvsz.hu e-mail címen jelezze!

Akkreditáció: A Magyar Mérnöki Kamara tagjai részére a tűzvédelmi és épületgépészeti tagozat általi szakmai továbbképzés akkreditációja megtörtént. A Magyar Építész Kamara tagjai számára kérés esetén részvételi igazolást állítunk ki mellyel amennyiben szükséges a számukra a kamara Továbbképzési Szakértői Testületnél kérhetik  egyénileg az önképzés elbírálását .

 

További információk: A konferencia sorozat első részén résztvevő hallgatók a konferenciasorozat következő részén kedvezményesen vehetnek majd részt, mely részletesen foglalkozik majd a gépészeti és napelemes rendszerek, energiatárolók elhelyezésének valamint az elektromos autók töltőpontjainak a kialakításával.

Szervezők: TSZVSZ Magyar Tűzvédelmi Szövetség, Komárom-Esztergom Vármegyei Mérnöki Kamara, a Magyar Mérnöki Kamara Tűzvédelmi és Épületgépészeti Tagozata, a Magyar Építész Kamara Tűzvédelmi Tagozata, a TMKE Tűzvédelmi Mérnökök Közhasznú Egyesülete.

 

A konferencia programja itt érhető el

Jelentkezési lap

Vissza

Ezt a hírt eddig 483 látogató olvasta.